Kaizinger Balázs a ranglista élén

Kaizinger Holbecher og

Karnyújtásnyira az olimpia, Kaizinger Balázs átvette a vezetést a strzegomi CCI4*-S kategóriás verseny után, magabiztos előnye van a ranglistán.

22 ország lovastusázói gyűltek össze Strzegomban, köztük két magyar lovas, Kaizinger Balázs és Doerfer Noém is, akik CCI4*-S kategóriában versenyeztek.

A díjlovaglást követően az 53 induló között nagyon szoros volt a verseny. Doerfer Noémi és Crystal Barney eredménye lett a legjobb a díjlovaglás után, a páros a 27. helyről várta a folytatást 35,2 hibaponttal. Nem sokkal lemaradva mögötte Kaizinger Balázs és Clover 36,9 pontot szerzett, ez a 34. helyet hozta nekik, a lovas Herr Cooles Classicóval 44,7 hibaponttal zárta az első versenyszámot.

A terepversenykomoly helyezésbeli átrendeződéseket hozott a szoros pontállás miatt. Doerfer Noémi sajnos nem tudta befejezni a pályát. Kaizinger Balázs és Clover 15 a 34-ről feljött a 15. helyre hibátlan pályával és némi időtúllépéssel. Classicóval is javított helyezésén, a 32. pozícióról várták a folytatást.

A díjugrató feladatban Kaizinger Balázs és Herr Cooles Classico alapidőn belül két verőhibával végzett, összesítésben a 32. helyen zártak. A lovas Cloverrel hibátlan pályát teljesített, 2,8 másodperc időbüntetést kapott és összesítésben a 14. helyen zárt. Ezzel a páros 14 ranglista pontot szerzett és stabilan vezeti a „C” csoport olimpiai ranglistáját ami jelenleg egyenes út Párizsba.

Kaizinger Balázs így értékelte a hétvégét: „Díjlovaglásban Classico sokkal jobb volt, mint egy hónappal ezelőtt, viszont a pontokban ez nem látszódott meg, sőt, alig tudtam meglovagolni az 55 százalékot. Nem vagyok reklamálós típus, de a díjlovas bírók gyakorló-bíró szinten voltak, csúnyább lovaglásokat nagyobb hibákkal sokkal feljebb pontoztak. A lovam lépésmunkája volt gyengébb, de ezt tudjuk, viszont voltak részfeladatok, amik nagyon jól sikerültek, de egyben értékelték, nem külön, ahogy kellett volna. Clover jól mozgott, jól ügetett, de úgy gondolom, hogy itt sem adták meg azokat a pontokat, amiket megérdemeltünk volna. Ettől függetlenül volt egy csúnya hibánk is, a vágtába ugratásnál kirobbant alólam és ráadásul nem jó lábra érkezett, így ott megakadtunk, viszont a többi vágtamunka jól sikerült, ugrásváltás stb.

A crosson Herr Cooles Classico tökéletesen teljesített, nagyon-nagyon jól dolgozott, nem nézett semmit, minden feladatot jól csinált, árkokat, szűket, kombinációkat. Ahol lehetett, mentem, de nem hajtottam, egy biztos, jó pályát akartam vele teljesíteni. Késtem valamennyit emiatt, bár ha megnézzük az eredménylistát, senki nem ért be időben. Cloverrel viszont mentem, keveset késtem, 5-6 másodpercet. Ő mindig jól megy és nagyon jól csinálta a vizes ugrásokat is, pedig azt annyira nem szokta szeretni.

Mindkettő lovam kiváló állapotban várta a harmadik napot. Az ugróban Herr Cooles Classicóval kezdtem. Érdekes, hogy terepen szívesen és bátran ugorja a széles ugrásokat, de az ugrópályán tart egy kicsit az okszerektől. Az egyik okszer-meredek kombinációban kicsit pozitívabban lovagoltam meg, előbb elugrott, emiatt ellapult, az volt az egyik hiba, a másik pedig az utolsó vonal a vége előtt, egy meredekebb ívről, otthagyta kicsit az elejét az egyiken és leesett a rúd. Alapidőn belül értem be két verőhibával. Cloverrel hibátlan pályát lovagoltam, 2,8 hibapont jött az időért. Talán ha kisebb íven fordulok a triplebarra, ez nem történik meg.

Jelen állás szerint én vezetem a csoportom ranglistáját.

Idén még tervezünk versenyt, nem fejeztük be a pontvadászatot, jelenleg az olaszországi Montelibretti a cél mindkét lóval, de még gondolkozunk egyéb variációkban is.”

Forrás: Lovasaink útja az olimpiára
Fotó: Tomas Holcbecher

Kapcsolódó cikkek
Kommentek