Kilenc versenyszám, 118 start vasárnap a Nemzeti Lovardában

Gottler Vilmos Jegvirag 20220723 og

Nyár ide vagy oda, a lovasokat vasárnap is izgalmas pályákkal várta Karádi László pályaépítő a Nemzeti Lovardában.

A versenyhétvége utolsó napján 100 centiméteren Rácz Emese és Csinibaba (Colonado Lovasiskola SE) hibátlanja hozta meg a győzelmet, míg a kezdő lovasok között Tóth Sebestyén Szikrázó Jeles (Golden Horse SE) nyergében kereken nyolc stílusponttal állt a mezőny élére.

Az ifjúsági korosztály 110 centiméteren megrendezett kétfázisos, megszakítás nélküli versenyét Szabó Anna és Campari nyerte egy villámgyors hibátlannal. Ugyanezen a magasságon a nyitott kategória legjobbja a Barnák Dóri – Ister páros volt, a további dobogós sorrend: Fekete Rubina – Rókatánc, ifj. Petrik Béla – Something Special.

115 centiméter magasságú akadályok sorakoztak Karádi László amatőr lovasok számára épített pályáján, a verseny itt is két fázisban, megszakítás nélkül zajlott. A közönség mindössze két hibátlan lovaglást láthatott. Az első helyet itt Gódi Anna szerezte meg Stormmal (Equirria Lovasklub), második Fekete Rubina – Rókatánc. Az ötéves lovak mezőnyében újabb győzelmet könyvelhetett el Cser Attila és Entre Nous van ‘t Coseveld Z.

13 lovas nevezett a joker versenyszámra. Három lovasnak is sikerült a maximális 65 pontot összegyűjtenie, köztük az időeredmény döntött. A leggyorsabb Szaszák Rubina és Rádiháza Henna (Foltin Lovas Park) volt, második Nagy Vivien és Cornettaga, harmadik Kulcsár Gerda és PM Obelisk.

Szaszak Rubina Radihaza Henna
Szaszák Rubina - Rádiháza Henna

A 125 centiméteres nyitott versenyszám tiszteletkörét Hugyecz Mariann és Ekano vezette, Reisz Panna – Cortano 5 és Faluhelyi Ádám – Vivalisco Blue PS a további sorrend.

Hugyecz Mariann Ekano
Hugyecz Mariann - Ekano

135 centiméteres magasságon zárult a hétvége 15 lovassal. A versenyzők azonban csak a tizenkettedik indulóig reménykedhettek a győzelemben, Göttler Vilmos ugyanis szokásához híven átvette és meg is tartotta a vezetést. Egy szép második hellyel zárta a hétvégét Faluhelyi Ádám és Vis a Vis, harmadik Ács-Heibl Ágnes és Carola.

Gottler Vilmos Jegvirag VASARNAP
Göttler Vilmos -Jégvirág

A fiatal lovasok legjobbja Csiszárik Petra volt Harper nyergében.

Csiszarik Petra Harper
Csiszárik Petra - Harper

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikk
Kommentek