Megszólalnak a friss országos bajnokok

Szuhair 2023ob og

Múlt hétvége óta róluk beszél a hazai lovas társadalom, hiszen idén is fantasztikus küzdelmeket és győzelmeket hozott a FIAT Díjugrató Országos Bajnokság. A hétvége legemlékezetesebb pillanatairól ezúttal is maguk az érintettek maguk számolnak be a Riderline kamerája előtt.

Aki történelmet írt: Szuhai Rodrigo

Az első fordulóban öt, a másodikban pedig két hibátlant láthatott a közönség, azonban mindössze egyetlen lovasnak sikerült verőhiba nélkül teljesítenie az Országos Bajnokság mind az öt pályáját, és ezzel megszereznie a győzelmet. A mindössze 14 éves Szuhai Rodrigo történelmet írt ezzel a teljesítménnyel, hiszen ő a Díjugrató Magyar Bajnokság történetében a felnőtt kategória legfiatalabb győztese. Korengedménnyel indulhatott a felnőtt kategóriában.

A gyermek bajnok: Csizmadia Csenge

Az első fordulóban két, a másodikban öt lovas teljesítette hibátlanul a pályát, a végső helyezésekről pedig összevetés döntött a gyermek korosztályban. Az első helyért zajló összevetést a Prosper Lovasklub versenyzője, Baumann Bori és Szotyori Nagy Kristóf tanítványa, Csizmadia Csenge tudta hibátlanul teljesíteni a Chacco-Blue apaságú Chavoltusszal.

Bódai Hanna az ifjúsági OB győztese

13 lovas jutott be az ifjúsági kategória döntőjébe, ahol a versenyzőket 135-140 centiméteres magasságú pálya és 600 ezer forint összdíjazás várta. Összevetésre ezúttal nem került sor, a kiélezett döntőben a győzelmet Mráz Tamás és Németh István tanítványa, Bódai Hanna szerezte meg Quintanóval (Gyenesdiási LSE), aki végig magabiztosan lovagolt a két forduló során.

Hack Eliza Szonja az amatőr kategória bajnoka

Az amatőr lovasok egyéni bajnokságában gyűlt össze a legnépesebb mezőny 28 lovassal. Végül öt lovas vetett össze az aranyért, közülük hárman teljesítették hibátlanul a rövidített pályát. A győzelem Janik Attila tanítványáé, Hack Eliza Szonjáé, aki Pamela Von Wichensteint lovagolta (Colonado Lovasiskola SE).

Egervári Attila az első veterán bajnok

Idén első alkalommal került megrendezésre a veterán lovasok bajnoksága az 50 év feletti versenyzők számára, összhangban a Nemzetközi Lovas Szövetséggel. Négy lovas indult a döntőben, győzelemről pedig összevetés döntött. A bajoki címet Egervári Attila szerezte meg Chicago nyergében (Hubertus LK Győr).

Aki a győzelmek mögött áll

Sós Attila edzőként és csapatvezetőként is többször részt vehetett az eredményhirdetésen az idei Országos Bajnokság során.

Videók: Urbán Zoltán, Riderline
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek