Történelmet írt Szuhai Rodrigo

Szuhair 2023ob og

13 versenyző lovagolt a pályára a FIAT Díjugrató Országos Bajnokság felnőtt döntőjében, amelynek fődíja egy FIAT 500 H Dolcevita személygépkocsi volt.

Az első fordulóban öt, a másodikban pedig két hibátlant láthatott a közönség, azonban mindössze egyetlen lovasnak sikerült verőhiba nélkül teljesítenie az Országos Bajnokság mind az öt pályáját, és ezzel megszereznie a győzelmet. A mindössze 14 éves Szuhai Rodrigo történelmet írt ezzel a teljesítménnyel, hiszen ő a Díjugrató Magyar Bajnokság történetében a felnőtt kategória legfiatalabb győztese. Korengedménnyel indulhatott a felnőtt kategóriában. Édesapja, Szuhai Gyula szintén 14 évesen a harmadik helyen zárt a Basaharcon megrendezett Országos Bajnokságon.

Szuhai
Szuhai Rodrigo - Cornet

Immár 14 éve a FIAT az OB főszponzora, azonban az idei volt az első esztendő, hogy jogosítvány híján nem a győztes vezette a vadonatúj nyereményautót a tiszteletkörben.

OB3 6489
Szuhai Rodrigo

Szuhai Rodrigo három korábbi egyéni magyar bajnokot is maga mögé utasított. A második helyen zárt a 2019-es magyar bajnok, Vándor Zsófia Quintusszal (Diósgyőri VTK). A páros a döntő második fordulójában vétett egy verőhibát.

Vándor
Vándor Zsófia - Quintus

Ezúttal a dobogó harmadik fokára állhatott fel ifj. Szabó Gábor, aki Mezőhegyes Chabalát lovagolta (DEAC Sport NK. Kft.). A páros az első fordulót egy verőhibával, a második fordulót pedig hibátlan teljesítménnyel zárta. A lovas 2018-ban vihetett haza FIAT személygépkocsit öt hibátlan pálya teljesítése után az OB-ről.

Szabó
Ifj. Szabó Gábor - Mezőhegyes Chabala

Negyedik helyen zárt 2021 és 2022 magyar bajnoka, Czékus Zoltán és Ricola (Kisteleki Lovas Egyesület). További helyezések: Dömse Tamás – Conquistador (D-TEAM SE), dr. Lázár Zoltán – Diablo (Lázár Lovaspark SE), ifj. Szuhai Gyula – Perthy Jackson (Diósgyőri VTK), Mráz Tamás – Viva Cent (Badacsonyi Lovas Sport Club).

OB3 6477

A lovasoknak Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, Balkányi György, a FIAT Automobil Import Kft. ügyvezetője, Dallos Gyula miniszteri biztos, örökös magyar bajnok és Juhász Tibor, a versenybíróság elnöke gratulált.

A győztest Juhász Tibor vitte el tiszteletkörre a FIAT 500 H Dolcevita személyautóval.

Hevesi Tóth András a sportlotap.net nevében lótáp és takarmánykiegészítő csomaggal támogatta a döntőt. Az E.Sporthorses jóvoltából a győztes egy Chacco-Blue embriót kap, az erre jogosító vouchert Kiss Olivér adta át. A döntőt az Emil Frey Magyarország és a KB Autoteam támogatta.

A FIAT Díjugrató Országos Bajnokság pályáit Karádi László nemzetközi pályaépítő építette.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek