Osztrák győzelem, magyar helyezések a pozsonyi CSIO nagydíjában

Pozsony csio og

Igencsak szokatlan környezetben, a pozsonyi nemzeti focicsapat több mint húszezer főt befogadni képes stadionjában rendezték meg csütörtöktől vasárnapig Európa egyik legtradicionálisabb versenyét, a pozsonyi CSIO-t.

A magyar csapatot Horváth Balázs szövetségi kapitány vezette, az öt lovas, akik képviselték a piros-fehér-zöld színeket Czékus Zoltán, Mráz Tamás, Vándor Zsófia, ifj. Lázár Zoltán és Szuhai Gyula voltak. A felnőtt válogatott a Horse Trans Cargo Kft. és az Inter Horse Truck Kft. támogatásával vett részt versenyen, amely az Európai Lovas Szövetség Nemzetek Díja sorozatának második elődöntője a mannheimi forduló után, ahonnan kvalifikálódni lehet az ebreichsdorfi középdöntőre.

Ifj. Lázár Zoltán dupla hibátlannal zárta a Nemzetek Díját

Felemásra sikeredett a pozsonyi CSIO verseny Nemzetek Díja a magyar díjugrató válogatott számára.

A csütörtök esti rémisztő időjárás után péntek éjszaka villanyfényben rendezték a CSIO csapatversenyét a több mint húszezer néző befogadására alkalmas futballstadionban. Pénteken közel az éjfélhez derült ki, hogy ezúttal Írország válogatottja lesz a győztes, az ír lovasok négy hibapontos összteljesítménnyel előzték meg az öt hibapontos Ausztriát, harmadik a hazai közönség nagy örömére Szlovákia.

A Horváth Balázs szövetségi kapitány által vezetett magyar válogatott teljesítménye felemásra sikerült. Az egész mezőny legjobb teljesítményét az olimpiai felkészülési program lovasa, ifj. Lázár Zoltán mutatta be, aki Diablo nevű szürkéjével mindkét fordulóban verőhiba nélkül hozta az értékes dupla hibátlant. Mráz Tamás a magyar tenyésztésű BN Silverrel az első fordulóban mutatott be egy szép hibátlan pályát, majd tizenhat hibaponttal ért célba. Czékus Zoltán tíz és nyolc hibaponttal lovagolt, míg Vándor Zsófia Quintusszal nem tudta befejezni pályáit, így Magyarország a kilencedik helyen végzett.

Négy magyar MER minősülés a nagydíjban

Vasárnap délután a pozsonyi CSIO 155 centiméteres nagydíjában nagyon jól szerepeltek a magyar lovasok.

A nagydíjban két helyezést is elértek. Czékus Zoltán Ricolával épphogy túllépte az alapidőt, egy hibaponttal végzett. A leggyorsabb négy hibapontos lovaglással Mráz Tamás BN Silverrel került a legjobbak közé. Egy verőhibával ért célba Dömse Tamás Conquistadorral és Szuhai Gyula Lawisangosszal is, ezt azt jelentette, hogy ez a négy páros olimpiai minősülést, úgynevezett MER pályát teljesített.

Mráz Tamásnak szólt a magyar himnusz

A fiatal lovak versenyszámában az Agropoint Cassiloc apaságú, hétéves Málnával Mráz Tamás megnyerte a hiba-idős versenyszámot, így a tiszteletükre szólhatott a magyar himnusz.

A vasárnap délelőtt megrendezett 145 centiméteres Silver Tourban Mráz Tamás folytatta nagyszerű szereplését és a lewitzi tenyésztésű Viva Centtel a harmadik helyen végzett a harmincnyolc indulós, hiba-idős versenyszámban.

Forrás és fotó: Díjugrató Szakág

Kapcsolódó cikkek
Kommentek