Beköszöntött pünkösd hava a Nemzeti Lovardában

Burucs B1200

Pénteken és szombaton is kilenc versenyszám várta a lovasokat a rangos nemzetközi versenyre készülő Tattersallban.

Jól indult a hétvége Rebman Hanna és No Cinthe VDL (VILIMI LSE) számára, hiszen győzelemmel zárták a 90 centiméteres, ideális időre rendezett első versenyszámot.

100 centiméteres magasságon a kezdő lovasok között Lóránt Attila tanítványa, Nagy-Élő Zsolna Stolzarada nyergében (ELIT Lovas Klub SE) kereken nyolc stílusponttal szerezte meg az első helyet.

Timpexes győzelem született az 53 párost számláló nyitott versenyszámban. Csuka Balázs és Timpex O.M.G. szoros versenyben szerezte meg az elsőséget Rácz-Diószegi Dávid és Chacco Blue Diamond előtt, harmadik Rebman Hanna és No Cinthe VDL.

Csukabalazs timpex OMG
Csuka Balázs - Timpex O.M.G.

Az ifjúsági korosztály versenyével indult a 110 centiméteren megrendezett versenyszámok sora. Itt a Fabiancsics Horses lovasa, Fábián Nikolett kiemelkedő, 8,5 stílusponttal szerezte meg az első helyet Kilburn’s Boy nyergében. Második 8,3 ponttal a Najari Nader – Carte Noire páros (Némethy Bertalan Alapítvány), harmadik 8,1 ponttal Tóth Sebestyén és Hand North Star-88 Balett (Varga Ménes GYLE).

Fabiannikolett kilburnsboy
Fábián Nikolett - Kilburn's Boy

Hatvan páros nevezett a nyitott versenyszámra, a pályát a mezőny harmadának sikerült hibapont nélkül teljesítenie. A leggyorsabb hibátlant itt is egy timpexes párostól, Kovács Ádámtól és Timpex Nonstoptól láthatta a közönség, második a diósgyőri színeket képviselő Bandi Zsanett és Quinadore, harmadik pedig a szintén timpexes Arató Alma és Timpex Gála.

Kovacsadam timpexnonstop
Kovács Ádám - Timpex Nonstop

Az amatőr lovasok mezőnyében Tóth-Bagi Dorka és Curtis (Carussel Lovas SE) utasították maguk mögé a versenytársakat, mégpedig tekintélyes, öt másodperces előnnyel. Másodikként zárt a pasaréti Horváth Lili és Ploona, a dobogó harmadik helyét pedig Vaskó Csaba és Colibri szerezte meg.

Ötven páros indult a 120 centiméteres nyitott versenyszámban, közülük 31 hibapont nélkül zárt. A legjobb időért Búza Krisztiánnak és Apollonnak járt az első hely (Cseszterlint LKE). Horváth Lili és Ploona mindössze egy századmásodperces hátránnyal csúszott a második helyre, harmadik Firyulina Ekaterina és Sonatina Blue.

Buzakrisztian apollon
Búza Krisztián - Apollon

Húsz lovast szólítottak a pályára a 125 centiméteres nyitott versenyszámban. Míg Károly Mandula Kinga és Corno S’tannan kényelmes előnnyel zárt az élen, a második és harmadik helyezésről bizony századmásodpercek döntöttek. Második a ludovikás Janik Anna és Chacezza Girl PS, harmadik Bodnár Annabell és Comedy Star.

Karolymandulakinga cornostannan
Károly Mandula Kinga - Corno S'tannan

A felnőtt lovasok mellett az U25 korosztály versenyzői is kipróbálhatták magukat 130 centiméteren. A nyitott kategória legjobbja Krucsó Szabolcs volt Di Caprio DH Z nyergében, majd a Kormos János – Spartan Blue, Debreceni Fanni – DB Variette párosok szerezték meg a dobogós helyezéseket.

Krucsoszabolcs dicapriodhz
Krucsó Szabolcs - Di Caprio DH Z

Az U25 kategória éllovasa Takács Petra volt My Way VL nyergében (Takács Horses SE), második Bognár Dóra és Calli Top, harmadik Csontos Zsuzsa és Centharado.

Takacspetra mywayvl
Takács Petra - My Way VL

Szombaton is korán keltek a versenyzők, az első lovas ugyanis hét órakor lovagolt a pályára a 100 centiméteres nyitott versenyszámban. A nap első tiszteletkörét Franyó Hanna és Ditta (Eclipse Díjugrató SE) vezette, második Békési Kitti és Kincsem La-Mar, a Lascu Vanessa Lara – Bolero Salettes páros pedig mindössze két századmásodperccel lemaradva csúszott a harmadik helyre.

Franyohanna ditta
Franyó Hanna - Ditta

A kezdő lovasok stílusversenyét Galló Léna nyerte nyolc ponttal Adelina nyergében (Royal LSE). Második a diósgyőri Nagy-Eszlári Szofi – Casallo / Gyo M páros, harmadik Újvári Dóra és BN Season.

105 centiméteren újabb győzelmet könyvelhetett el Rebman Hanna és No Cinthe VDL, üldözői Pájer Emese és Floriana Operett, valamint Rácz-Diószegi Dávid és Chacco Blue Diamond voltak.

Rebmanhanna nocinthevdl
Rebman Hanna - No Cinthe VDL

Az ifjúsági mezőnyben Búza Krisztián tanítványa, Susán Hanna zárt az élen 8,1 ponttal PM Toledo nevű lovával (Cseszterlint LKE), Daru Jázmin Dóra – Lordypso és Najari Nader – Carte Noire a további sorrend.

Prosperes lovasnak szólt a taps a 110 centiméteres nyitott versenyszámban. Balog Orsolya és Hurrycane Z utasították maguk mögé a mezőnyt, bár Rebman Hanna és Alex, valamint Daru Jázmin Dóra és Rocco szorosan a nyomukban voltak.

Balogorsolya hurrycanez
Balog Orsolya - Hurrycane Z

Az amatőr lovasok 110 centiméteres versenyében a harmadikként induló Barnák Dóri és Papillon Van T Janshof gyorsan bebiztosították vezető helyüket, második lett Horváth Lili és Ploona, harmadik Bandi Barbara és Lacoon.

Kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszám várta a lovasokat 120 centiméteres magasságon. A leggyorsabb hibátlant a Jakab Levente – Elzino párostól láthatta a közönség. A másik két dobogós helyezést a Diósgyőri VTK lovasai szerezték meg: Bandi Barbara és Sólyomszem Csacsacsa, valamint Bandi Zsanett és Quinadore.

Jakablevente elzino
Jakab Levente - Elzino

A nap legnépesebb mezőnye 51 indulóval a 125 centiméteres, kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszámban gyűlt össze. A tizennegyedikként induló Burucs Borbála és Mia Niana egy gyors hibátlannal átvette és végig meg is tartotta a vezetést. Eredményüket csak a Tóth Boglárka – Chaccobo és Fábiáncsics Gábor – Cornet’s Libre PS párosok tudták megközelíteni.

Burucsborbala mianiana
Burucs Borbála - Mia Niana

27 alkalommal szólalt meg az indulást jelző csengő a nap utolsó, 135 centiméteres számában, ahol nyitott és U25 kategóriában zajlott a verseny. A nyitott kategóriában Kovács Henri mindent vitt. Az első helyet Quintero, a másodikat The Flash 3, a harmadikat Tambourino nyergében szerezte meg.

Kovacshenri quintero
Kovács Henri - Quintero

Az U25 kategória legjobbja a Varga Ménes GYLE párosa, Tóth Boglárka és Chaccobo volt. Bognár Dóra és Calli Top minimális időkülönbséggel másodikként zárt, harmadikként pedig Csiszárik Petra és Harper csatlakozott az éllovasokhoz.

Tothboglarka chaccobo
Tóth Boglárka - Chaccobo

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek