Ifj. Szabó Gábor második az olomouci világkupán

Szabog olomuc

A csehországi Olomucban megrendezett nemzetközi díjugrató verseny legrangosabb versenyszáma a vasárnap délutáni világkupa minősítő volt.

A brazil pályaépítő nem állított könnyű pályát a nagydíj negyven párosának, mindössze négyen tudtak verőhiba nélkül teljesíteni a 155 centiméteres alappályát. A győzelmet a szaúdi Abdullah Alsharbatly szerezte meg a magyar színekben versenyző ifj. Szabó Gábor előtt. A DEAC versenyzője villámgyors hibátlant lovagolt a Mezőhegyesi ménes Chabala nevű pej kancájával, így megérdemelten lettek másodikok a közel harmincezer eurós pénzdíjazású világkupában.

A magyar felnőtt válogatott többi lovasa is igencsak kitett magáért, négy hibaponttal hatodik lett a Lovassport Kft. tulajdonában lévő Corbluecenta PS nyergében Szuhai Péter, hetedik JB Koronaőrrel Jármy Vince, kilencedik Viva Centtel Mráz Tamás.

A legjobb női teljesítményt a hárskúti Simicska Anna érte el, aki a szürke Hamanta B-vel szintén egy verőhibával teljesítette a világkupa minősítőt, délelőtt pedig Carundy nyergében meg tudta nyerni a 145 centiméteres U25-ös nagydíjat.

Forrás és fotó: Díjugrató Szakág

Kapcsolódó cikkek
Kommentek