Krucsó Szabolcs győzött 140 centiméteren a Tattersallban

Krucsoszabolcs dicaprio og 2

Tizenegy versenyszámra és ragyogó napsütésre ébredtek a Nemzeti Lovardában versenyző lovasok vasárnap.

100 centiméteres magasságon indult a nap, a nyitott versenyszámban húsz páros lovagolt a pályára. Rebman Hanna és No Cinthe VDL (ELIT Lovas Klub SE) tekintélyes, nyolc másodperces előnnyel zárt a mezőny élén és könyvelt el újabb győzelmet. Második Veress Szintia és PM Forward, harmadik Gyümölcsös Janka és Favourite.

Rebmanhanna nocinthevdl
Rebman Hanna - No Cinthe VDL

A kezdő lovasok stílusversenyében ismét Lóránt Attila tanítványa, Nagy-Élő Zsolna zárt az élen Stolzarada nyergében, majd Újvári Dóra – BN Season és Kazinczy-Hegyes Ajsa Csenge – Sir Winston-B a további sorrend.

105 centiméteren kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszám várta a lovasokat. A taps itt Tóth Laurának szólt, aki Királyfit lovagolta (Gyömrői Tövesmajor LE). Másodikként zárt a timpexes Csuka Balázs és Líra, Krucsó Karolina és Bognár Csitri pedig csak apró lemaradással csúszott a harmadik helyre. A lovasnak azonban nem sok ideje volt a búslakodásra, ugyanis a következő ifjúsági versenyszámban az első és a második helyet is megszerezte Balerina, illetve Bognár Csitri nyergében. A dobogó harmadik fokára Pillár-Bán Csenge és Uniqe jutott fel.

Tothlaura kiralyfi
Tóth Laura - Királyfi

Szinén a Krucsó Lovasklub párosa, Vandlik Júlia és Kaline De Rosseignes győzött az amatőr lovasok mezőnyében, őt a Tóth-Bagi Dorka – Curtis és Surmann Kitti Boglárka – Qiliom követték a tiszteletkörben.

Ugyanezen a magasságon a nyitott versenyszámban a Diósgyőri VTK lovasai álltak az élre. Bandi Zsanett és Jackpot SJ hozta a leggyorsabb hibátlant, megelőzve a Surmann Kitti Boglárka – Qiliom párost. Harmadik Békási Antónia és Chaker.

Bandizsanett jackpotsj
Bandi Zsanett - Jackpot SJ

115 centiméteres magasságon Hegedüs Kristóf és R – Quinny Chin Chin (Gyömrői Tövesmajor LE) utasították maguk mögé a versenytársakat, az éllovas követői Tóth Sebestyén és Claudius, valamint Susán Hanna és PM Toledo voltak.

Hegedukristof rquinnychinchin
Hegedüs Kristóf - R - Quinny Chin Chin

A nap legnépesebb mezőnye a 120 centiméteres nyitott versenyszámban gyűlt össze. Szoros verseny folyt az első helyért, amiből Bandi Zsanett került ki győztesen Quinadore nyergében, épp csak néhány századmásodperccel megelőzve Barnák Dóra Esztert és Papillon Van T Janshof nevű heréltjét. Hegedüs Kristóf ezúttal Vivaldival a harmadik helyen zárt.

Bandizsanett quinadore
Bandi Zsanett - Quinadore

31 lovas teljesítette a 130 centiméteres versenyszámban Karádi László pályáját. A nyitott mezőnyben ifj. Petrik Béla és Duche (Molnár János SE) épp csak hajszálnyival utasította maga mögé Burucs Borbálát és Miami De Gardert, harmadik Kovács Roland és Clippo.

Petrikbela duche
Ifj. Petrik Béla - Duche

Az U25 korosztály tizenegy lovasa közül Tóth Boglárka és Chaccobo (Varga Ménes GYLE) állt az élre, a páros ideje az összesített mezőny harmadik legjobbja volt. Második Hubai István és Coromet Z, Jakab Levente és Casus Belli pedig a harmadik helyen zárt.

Tothboglarka chaccobo
Tóth Boglárka - Chaccobo

Húsz lovas vállalta a megmérettetést 140 centiméteres magasságon. A győzelmet Krucsó Szabolcs szerezte meg Di Caprio DH Z nevű pej ménjével, maga mögé utasítva Fekete Györgyöt Larssonnal és Faluhelyi Ádámot Maccothago PS nevű szürkéjével. Az eredményhirdetésre szólították még a Debreceni Fanni – DB Variette, Fábiáncsics Gábor – Convey, Kovács Roland – Messloubeta párosokat. A lovasoknak Abay Pál, a versenybíróság elnöke gratulált.

Krucsoszabolcs dicapriodhz
Krucsó Szabolcs - Di Caprio DH Z

A versenyhétvégét egy 90 centiméteres versenyszám zárta öt indulóval, akik közül mindössze egy lovasnak sikerült hibátlanul teljesítenie a pályát, a Némethy Bertalan Alapítvány színeiben versenyző Bodnár Alexának Lincoln D’abzer nyergében. Második helyet ért a gyorsabb négy hibapontos eredmény, amit a Manca Anna Lucia – Harlina H párostól láthatott a közönség, harmadik Gelányi-Balog Panna és Turfhorst Precious Girl.

A Nemzeti Lovarda legközelebb május 16-19. között egy CSI2*, CSI*, CSIYH, CSI-U25A nemzetközi versenyre várja a díjugratás rajongóit.

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikk
Kommentek