Lovasklubok viadala a Nemzeti Lovardában

Bohak D Eva og

Eseménydúsan telt a vasárnap a Nemzeti Lovardában, hiszen 12 versenyszám várta a lovasokat.

A nap első versenyszámában csömöri lovasok álltak az élre. A leggyorsabb hibátlant a Szakál Lilla Melinda – Steeple párostól láthatta a közönség, őket szorosan követte klubtársa, Pap Krisztina Judit Miszti nyergében, illetve a Kovács-Babuczky Panna – Calzero páros.

Szakal Lilla Melinda Steeple
Szakál Lilla Melinda - Steeple

A kezdő lovasok között újabb győzelmet könyvelhetett el Szabó-Máriás Sára tanítványa, Havasi-Mehdi Lea és Cose (GSH TEAM Lovas Klub SE) 7,9 stílusponttal, majd ismét a Csömöri LTKE versenyzői sorakoztak fel: Kordás Zsófia – Rita, Pap Krisztina Judit – Miszti, Horváth Eszter – Con Fedor.

Az ötéves lovak legjobbja Makay Tamás Tangelo van de Zuuthoeve apaságú ménje, Ready For Tango volt H. Nagy Emmával. A hatéves lovak mezőnyének élén Búza Krisztián zárt a Diamant de Semilly apaságú Apollon nyergében. A Lehotai Máté által bemutatott Tob-Ker Lazarus csak néhány tizedmásodperccel csúszott a második helyre, harmadik Kovács Ádám és Timpex Odin.

A 105 centiméteres magasságon zajló kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszámban újfent Havasi-Mehdi Lea és Cose (GSH TEAM Lovas Klub SE) vitte haza az első helyet. A három tizedmásodperccel lassabb Földi Luca – Cestelle páros zárt a második, Németh Zorka és Small Turbó a harmadik helyen.

110 centiméteren tarolt a Varga Ménes pónis különítménye. A kétfázisos, megszakítás nélküli versenyszám sorrendje: Lukácsi Léna – Top Iallah Du Bergshaff, Gubicza Dorottya – Quint Van De Groenheuvel, Lukácsi Lilla – Nicky Nightmare, Zlatarov Júlia – Top Graham’s D’ete.

Lukacsi Lena Top Iallah Du Bergshaff
Lukácsi Léna - Top Iallah Du Bergshaff

Az amatőr mezőnyben Földi Luca az első és a harmadik helyet is megszerezte Cestelle, illetve Quickstep 28 nyergében, második Rajnai Zsófia és Casa Nova 5.

A 110 centiméteres ifjúsági versenyszámban újabb győzelmet szerzett Arató Alma és Timpex Gála (Timpex Nyíregyh. LK), majd a Varga Ménes két párosának szólt a taps: Gubicza Dorottya – Dimsoum Du Montceau, Németh Zorka – Small Turbó volt a sorrend.

Arato Alma Timpex Gala
Arató Alma - Timpex Gála

18 induló párost láthatott a közönség a 115 centiméteres nyitott versenyszámban, ahol egy gyors hibátlan után Jung Lili és Bloom Aquarelle vezethette a tiszteletkört. Nyomában szorosan ott volt a Champions Team LKE két párosa: Bakos Csenge Anna – Nobel Van Het Greevenhof Z, illetve Ruisz Lilla – Kahlua.

Jung Lili Bloom Aquarelle
Jung Lili - Bloom Aquarelle

Negyven indulóval a 120 centiméteres nyitott versenyszám tartogatta a legtöbb izgalmat a nap folyamán. A leggyorsabb hibátlant ismét a fiatal lovas kategóriában versenyző Nemes Dorka teljesítette El Coronita nyergében (Viktor-i Sportegyesület). A korosztály további dobogósai: Jármy Kinga – Just The Two Of Us, Gubicza Dorottya – Pacific JS.

Nemes Dorka El Coronita
Nemes Dorka - El Coronita

A nyitott mezőny legjobbja Lehotai Máté volt Fanfárral (Sándor Lovasfarm Kft.), de Tóth Boglárka és Chaccobo épp csak hajszálnyi időkülönbséggel csúszott a második helyre. Harmadik Rajnai Zsófia és Casa Nova 5.

Lehotai Mate Fanfar
Lehotai Máté - Fanfár

Ezúttal sem hozott nagy meglepetést a 130 centiméteres versenyszám. Bohák-Debreczeni Éva és Cortez mindössze néhány tizedmásodperccel, de megelőzte Göttler Vilmost Jégvirággal, majd jó hat másodperccel követte őket Fábián Johanna és Quantum 20.

Bohak Debreceni Eva Cortez
Bohák-Debreczeni Éva - Cortez

Kilenc páros nevezett a hétvége utolsó, 140 centiméteres magasságra kiírt versenyszámára. A versenyszámban az elsőként induló Szuhai Péter és Corbluecenta PS gyors hibátlanja után végig meg tudta tartani vezető helyét.

Szuhai Peter Corbluecenta PS
Szuhai Péter - Corbluecenta PS

A második és harmadik helyet ifj. Szabó Gábor szerezte meg Mezőhegyes Chabala és XIXO Borgia nyergében. A lovasoknak Abay Pál, a versenybíróság elnöke gratulált.

Ifj Szabo Gabor Mezohegyes Chabala
Ifj. Szabó Gábor - Mezőhegyes Chabala

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek