Megérkeztek az első lovak az Olimpia helyszínére

Olimpia erkezes 1200

Az első négylábú sportolók már megérkeztek Versailles-ba, ahol minden adott ahhoz, hogy a a legjobb teljesítményt nyújthassák.

Elsőként a lovastusa versenyek négylábú sztárjai érkeztek meg az ikonikus helyszínre, majd a díjlovak, végül az ugrólovak következnek. Természetesen ezeket az olimpikonokat is ötcsillagos elhelyezés várja.

A versailles-i istállókban korszerű hűtőrendszerek biztosítják a kellemes hőmérsékletet. Minden ló tágas, 4x3 méteres bokszban kerül elhelyezésre, az aljzat gumiszőnyeg. Az alom választható, szalma vagy forgács, mindkettő helyben beszerzett termék a fenntarthatóság jegyében. A lovakról természetesen saját lóápolóik gondoskodnak, biztosítva a személyre szabott gondozást.

A FEI folyamatosan monitorozza majd a hőmérsékletet és a páratartalmat a WBGT (Wet Bulb Globe Temperature) index segítségével, és ha szükséges, alkalmazzák azokat a protokollokat, amelyek a 2020-as tokiói Olimpia során is bizonyítottan hatékonyak voltak. A lovakat a legmodernebb hőkamerás technológiával figyelik majd, hogy felismerjék és megelőzzék a túlhevülést és a négylábú sportolók a versenyre legalkalmasabb állapotban legyenek. Stratégiai helyeken felállított árnyékoló sátrak, párásító ventilátorok és mobil hűtőegységek működnek a helyszínen, valamint rengeteg vízvételi pont és patamosó biztosítja a folyadékpótlást és a kényelmet a verseny minden résztvevője számára.

A lovak elhelyezésére szánt területen minden megvan, amire a versenyző párosoknak szükségük lehet ahhoz, hogy a legjobb formájukat nyújtsák: három homokos futószárazó kör, hat pálya (ezek egyike fedett), egy vágtapálya és legeltetésre kijelölt területek.

Olimpia erkezes 1

A versenyek alatt végig világszínvonalú állatorvosi csapat áll készenlétben, hogy a lovaknak elsőrangú ellátást nyújtsanak, ha szükséges. A csapatban lovak ellátására szakosodott állatorvosok, képalkotó diagnoszták és ló-fizioterapeuták dolgoznak.

A versenyen szigorú biológiai biztonsági előírásokat kell betartani, amiket az FEI Állatorvosi Bizottsága és egy külön erre a célra létrehozott biológiai biztonsági csapat felügyel. A napi egészségügyi ellenőrzések, a testhőmérséklet-ellenőrzés, valamint az alapos tisztítási és fertőtlenítési protokollok biztosítják a legmagasabb szintű higiéniai és biztonsági előírásokat.

Az olimpiai lovak ellenőrzése 15 nappal a helyszínre érkezésük előtt kezdődik és a helyszín elhagyása után 15 napig folytatódik. Minden csapatnak naponta meg kell mérnie és fel kell jegyeznie lova hőmérsékletét az FEI Horse App segítségével. Érkezéskor a lovakat az olimpia állatorvosi csapata megvizsgálja. Azokat a lovakat, amelyek átmennek ezen a vizsgálaton, szakáganként helyezik el az istállókban, azokat, amelyek nem, elkülönített istállókba kerülnek.

Azokat a csapatokat, akiket nem kísért el saját patkolókovácsuk, a helyszínen nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek csapata várja.

Olimpia erkezes 2

Forrás: FEI
Fotó: FEI/Benjamin Clark

Kapcsolódó cikkek
Kommentek