Kaizinger Balázs: az Olimpián nem lehet kényelmesen versenyezni

Kaizinger 1200

Ha már sikerült kijutnia a párizsi olimpiára, Kaizinger Balázs szeretne egy jó versenyt összehozni lovastusában.

"Sokan mondták, hogy gyere ide, versenyezz kényelmesen, de itt ezt nem lehet, mert olyan ugrások lesznek a terepen, hogy nem lehet rajtuk kényelmesen menni" - mondta az MTI-nek az ötkarikás helyszínen a 45 éves lovas.

Megemlítette, volt már olyan is, ha nem is olimpiai szintű viadalon, hogy az első szám, a díjlovaglás után harminc helyet előre tudott lépni, mert a lova "ott úgy ment, mintha zsinóron húzták volna". Mint mondta, most is az az elképzelése, hogy a tereplovaglásban és a díjugratásban feljebb tud majd zárkózni.

Németországból hétfőn érkezett meg gond nélkül az olimpiára Herr Cooles Classicóval, azzal a lovával, amellyel egy nehéz döntés után nekivág az olimpiának. Korábban Cloverrel versenyzett, aki a kvótaszerzési menetelésben elfáradt. "Megcsinálta ezt az egészet, kitaposta az utat, de tavaly nagyon kellett dolgoznia, és egy kicsit elgyengült ebben". Hozzátette, hogy Herr Cooles Classico "tavaly fölért mellé", de ő azért más. A két ló között a lényeges különbség az, hogy Clover - akihez nagyon kötődött, kötődik - jó a díjlovaglásban, de a terepverseny után nem biztos, hogy tud regenerálódni a díjugratásra, Herr Cooles Classico viszont gyengébb az első számban, utána viszont nagyon erős. "A vasárnapi terep után hétfőn reggel ki őket hozni felvezetni. Clovernek mindig az volt a baja, hogy nagyon nehezen regenerálódott éjszaka, nehezére esett másnap megmozdulni. Ha ott nem megy át, akkor mindennek vége" - mondta Kaizinger Balázs úgy összegezve: feláldozta a jó díjlovaglást annak érdekében, hogy be tudja fejezni a versenyt. Úgy érzi, hogy Herr Cooles Classicóval is képes lehet jól szerepelni, "a ló is tudja, mi a dolga", nem érdemes visszafogni. Ahhoz azonban, hogy előrelépjen a díjlovaglás után, a terepen, a kastély parkjában kialakított nehéz pályán, menni kell majd. "Ebben viszont van rizikó, nagyon oda kell figyelni" - jegyezte meg.

A háromnapos viadal szombaton kezdődik. A szervezők a Versailles-i kastély parkjának végében nagyon szép környezetben alakították ki a lovasközpontot, ahonnan látható a távolban a kastély. A mobillelátókon 16 ezer ember foglalhat helyet.

Forrás: MTI
Kép forrása: Lovasaink útja az olimpiára

Kapcsolódó cikkek
Kommentek