Címke: Hirling József Lovaspark

Újratervezés a lovassportban

A koronavírus járvány alaposan átrendezte nem csak a mindennapi életet, de a hazai és a nemzetközi versenynaptárat is. Juhász Tibor, a Hirling József Lovaspark ügyvezetője közleményben adta hírül, hogy elmarad a május elejére tervezett CSI** Kiskunhalasi Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny. Tóth Tamás szövetségi kapitány arra buzdítja a fogathajtókat, hogy otthon folytassák a felkészülést, a kényszerű versenymegvonást pedig online szabályismereti képzéssel hidalja majd át.

Díjugrató bíróképzés zajlott Kiskunhalason

Február 12-én egész napos, országos díjugrató bírói képzés helyszíne volt a kiskunhalasi Hirling József Lovaspark rendezvényháza. A füves aréna központi épületében körülbelül ötven fő részvételével zajlottak a nemzetközi és hazai szabályokat bemutató előadások.

Ódor Enikő a Máchánszky Gyula Régió felnőtt díjugrató bajnoka

Hat versenyszám, ebből négy regionális döntő zajlott a Máchánszky Gyula Regionális Bajnokság második napján a Hirling József Lovasparkban. Háromszor összevetésben dőltek el a bajnoki címek. A felnőtteknél Ódor Enikő Jason Statham nevű lovával szerezte meg a győzelmet kiélezett versenyben. Az amatőröknél Bölecz Virág Ráhelnek és Filibert nevű lovának szólt a taps.

Busi Sándor a szenior díjugrató bajnok

A Hirling József Lovasparkban folyó Máchányszky Gyula Regionális Díjugrató Döntő első napján zajlott az Öregfiúk Magyar Bajnoksága. A döntőt összevetésben Busi Sándor nyerte Géniusz nevű lovával, a veterán csapatversenyt pedig a Máchánszky Gyula régió együttese.