Ingmar De Vos újabb négy évig a Nemzetközi Lovas Szövetség élén

Ingmardevos1200

November 16-20. között Bahreinben tartották a Nemzetközi Lovas Szövetség éves közgyűlését, ahol újabb négy évre Ingmar De Vost választották meg a FEI elnökének.

"Hiszek sportunkban, hiszek közösségünkben. ... Izgalmas időszak ez a lovassport számára. Növekszünk, a rajongói bázisunk egyre sokrétűbb, és hét fantasztikus, különleges szakágat mutathatunk meg a világnak. A határ a csillagos ég! ... Együtt – és ez a kulcsszó – együtt tovább folytathatjuk sportunk fejlesztését, új sportolókat, rajongókat és szponzorokat vonzva. ... Az egyik legfőbb célom, hogy közösségünket egyben tartsam, mivel az egység által emelhetjük új magasságokba sportunkat. Közösen tesszük meg ezt az utat. Ez nem egy ember küldetése, hanem egy közösségé, és hálás vagyok mindenkinek ebben a teremben mindazért, amit elértünk és amit el fogunk érni" - mondta az újraválasztott elnök, akinek a közgyűlés résztvevői felállva tapsoltak.

Ingmar De Vos vezetése alatt a FEI-ben nőtt a fiatalok szerepvállalása, javult a FEI és tagszervezetei irányítása, és sokat fejlődött a szervezet közösségi médiában való jelenléte. A következő, 2018-22-ig tartó ciklusra kidolgozott programjában, amelynek címe Roadmap for the Future (Térkép a jövőhöz) ígéretet tett arra, hogy tovább halad azon irányelvek mentén, amelyeket első ciklusában kialakított.

Ingmar De Vos 1963-ban született, politikatudományból, valamint nemzetközi és európai jogból szerzett diplomát. 1990-ben lett a Belga Lovas Szövetség igazgatója, 1997-2011 között a főtitkár szerepét is ő töltötte be. Hat Lovas Világjátékokon és három olimpián (2000 Sydney, 2004 Athén, 2008 Peking) volt a belga lovasok csapatfőnöke.

Ingmar De Vos 2011-től a FEI főtitkára, majd 2014-ben a FEI bakui közgyűlésen választották meg a szervezet elnökévé, a szintén két ciklust letöltő Haya hercegnőt váltotta a poszton. 2017 szeptembere óta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak is tagja. Nemrégiben beválasztották a Nemzetközi Sportszövetségek Globális Szövetsége (GAISF) tanácsába, valamint a GAISF képviselője a Doppingellenes Ügynökség (WADA) Végrehajtó Bizottságában – utóbbi feladatköreit 2019 januárjában veszi fel.

Ingmar De Vos 2018 augusztusában, a Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest alkalmából Budapestre, a Nemzeti Lovardába is ellátogatott, ahol a legjobban várt versenyszámban, a 200.000 euró összdíjazású Nemzetek Díjában a díjátadó ceremónián is részt vett. Maximálisan elégedett volt a verseny színvonalával és elmondta, hogy véleménye szerint a Nemzeti Lovarda világszínvonalú versenyek megrendezésére is kiválóan alkalmas.

Nationscup Kiemelt
Balról jobbra: Lázár Vilmos – a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, dr. Nagy István - agrárminiszter, Ingmar De Vos – a Nemzetközi Lovas Szövetség elnöke, Dmitry Dmitriev - Longines régióigazgató

Forrás: FEI
Fotó: FEI, CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Kapcsolódó cikkek
Kommentek