Így válaszd ki a tökéletes kobakot

Fouganza kobak 1200og

A kobak életkortól és lovastudástól függetlenül a lovas legfontosabb felszerelése, hiszen akár életet is menthet. Ezért nem szabad félvállról venni sem a viselését, sem pedig a megfelelő kobak kiválasztását.

A kobakok méretezése két kategóriába sorolható: állítható vagy fix fejkerületűek. Az állítható kobakok univerzálisabbak, hiszen kismértékben változtatható a méretük, ami főleg gyerekek esetében praktikus, hiszen a gyermek növekedését a kobak is tudja követni. A Fouganza 120-as kobakja kifejezetten erre a célra készült, és változatos színei mellett extra kis méretben is kapható, hogy a legkisebb lovasoknak is a legnagyobb védelmet nyújtsa.

Decathlon120
A Fouganza 120-as kobakja

Ha valaki rendszeresen jár lovagolni, érdemes a fix méretű kobakok közül választani, hiszen ezek pontosabban igazodnak a lovas fejformájához. A Horze HaloGlide kobakja ideális választás ilyen esetben, hiszen kényelmesen párnázott, ráadásul megfelel a legfrissebb biztonsági szabályzatnak is.

Haloglide helmet bsi approved
Horze HaloGlide kobak

A legtöbben azért nem szeretnek kobakot hordani, mert nyáron nagyon meleg, kellemetlen viselni. Viszont a mai kobakok már kitűnően szellőző, légáteresztő kobakbelsővel készülnek, mint például a Fouganza 500-as kobakja is, ami speciális szellőzőnyílásinak köszönhetően biztosítja a megfelelő légáramlást, anélkül, hogy beázna.

Decathlon500

A kényelem és a biztonság mellett természetesen a kobak külső megjelenését is sokan szem előtt tartják. A csillogó dolgok szerelmeseinek ideális választás a Horze Apex kobakja, amely háromféle színben választható csillámos felsőrésszel kapható. Emellett hosszabb szemellenzője megfelel a legújabb divatnak a versenypályán.

Horze apex kobak

A díjugratóknak szükségük van az extra védelemre, hiszen az egyik legveszélyesebb lovas szakágról van szó. Ilyen esetben jó választás lehet a GPA Speed Air Evolution kobakja, ami a legmagasabb minőségi tanúsítványokon felül még tarkóvédővel is el van látva a nyak védelmében.

Pikeur gpa speed air evolution bicolour kobak

És ha már sikerült kiválasztani a tökéletes darabot, annak a megfelelő védelem is kijár. A Fouganza összehajtható kobakzsákjában a legzordabb időjárásban is biztonságban tudhatod kedvencedet a vízálló anyagnak köszönhetően.

Big 1344093
Kapcsolódó cikkek
Kommentek