Lovakkal töltötte a napot az angol királynő

2019Somerset Og

Kellemeset a hasznossal: somerseti hivatalos programja keretében hódolhatott kedvenc időtöltésének II. Erzsébet angol királynő, aki egy neves tréner versenyistállójába és a helyi rendőrség lovaihoz is ellátogatott ma.

A királynő ellátogatott az egyik leghíresebb angol tréner, Paul Nicholls versenyistállójába, ahol hat lovat vezettek fel tiszteletére. II. Erzsébet, aki gyermekkora óta elkötelezett lóbarát, ezúttal is répával kedveskedett a patásoknak.

A találkozó rendkívül megható pillanata volt, amikor Paul Nicholls egy régi, nagy becsben tartott fekete-fehér fotót mutatott meg őfelségének, amin fiatal zsokéként egyik győzelmét követően az anyakirálynővel látható. Paul Nicholls arról is beszámolt, hogy istállója, a Manor Farm Stables a Bath Egyetemmel és a Brit Lóversenyhatósággal (British Horseracing Authority, BHA) együttműködve dolgozik a lóverseny biztonságosabbá tételén. Kiemelt fókuszpontjuk a zsokékat érintő gerincsérülések számának csökkentése.

A királynő az Avon and Somerset Rendőrséghez is ellátogatott, ahol találkozott Jubilee-vel, azzal a rendőrlóval, akit korábbi látogatása során ő nevezett el, majd nevet adott az egység egyik patás újoncának. Ő az előkelő Windsor nevet kapta.

II. Erzsébet angol királynő a királyi vonattal érkezett Somersetbe. A vonatos utazásnak egészen a 19. századig visszanyúló hagyománya van a királyi családban: 1842 júniusában Viktória királynő volt az első vonatozó angol uralkodó.

A most 92 éves királynő gyermekkora óta elkötelezett lovas, aki ma is rendszeresen lovagol és több versenylónak is tulajdonosa, így a legjelentősebb lóversenyekre is rendre ellátogat. Első póniját, Peggyt még kislánykorában kapta nagyapjától, V. György királytól. Egészen 1986-ig lóháton jelent meg az egyik legjelentősebb állami ünnepségen, a Trooping the Colour-on.

Queen1986 Wikimedia
II. Erzsébet Burmese nevű lova hátán 1986-ban - kép forrása: Wikipedia

Forrás: DailyMail, The Royal Family
Borítókép: The Royal Family

Kapcsolódó cikkek
Kommentek