Sződ lovasa nyerte az idei utolsó Elővágtát

Nemzeti Vagta2020 vacduka

Sződ lovasa, Nyéki Kata nyerte a Nemzeti Vágta vácdukai előfutamát Villám nevű lovával vasárnap.

A vácdukai versenyt eredetileg szombaton tartották volna, de a rossz időjárás miatt egy nappal később rendezte meg Zajzon András és szervezőcsapata.

A célon Sződ lovasa, Nyéki Kata vágtatott át először Villámmal. A több mint tízfős mezőnyből másodikként az ikladi Takár Zsolt ért célba O'Bajan Bazil nevű lovával, a harmadik a csabrendeki Kálomista Anna lett Furioso Egressel, a negyedik helyet a kisbéri Kiss Dorottya szerezte meg Zsargon nyergében. Az első négy helyezett mindegyike továbbjutott az idei Nemzeti Vágtára, amelyet október 10-11. között rendeznek meg Budapesten a Hősök terén, de ezúttal a nézőközönség kizárásával.

A vácdukai Kishuszár Vágta tizenhat indulója közül az első a hazai pályán versenyző Fekete Emma lett BT Silver Moon nevű lovával, a második helyen pedig a mezőtúri Papp Lili ért célba Fantommal. Ők ketten szintén ott lehetnek a budapesti döntőben.

Az utolsó előfutammal teljessé vált a Nemzeti Vágta mezőnye, a sorsolást, ami az esemény közösségi oldalán élőben követhető lesz kedden 10 órakor tartják.

Forrás: MTI
Fotó: Nemzeti Vágta

Kapcsolódó cikkek
Kommentek