Újdonságok lovasoknak 2020-ra a Fouganzától

Fouganza ujdonsagok2020 kiemelt2

A tavasz a napsütés, a madárcsicsergés és az első virágok és bátortalan fűszálak mellett elhozta a Fouganza legújabb termékeit is.

Kobakok

2020 tavaszára megújult külsővel, némileg megváltozott, újradolgozott fejformával érkeznek az új, lényegesen kényelmesebb Fouganza kobakok. A glossy, tehát fényes hatású külső borítással készülő kobak az 520-as sorozatba fekete színben, míg a 900-asba kékben érkezik meg tavasszal. Elegáns, korszerű, és igazán figyelemreméltó lesz majd a versenypályán. Ezen kívül természetesen a cross kobak is új fejformát és letisztultabb megjelenést kapott, Budaörsön, illetve online lesz elérhető, méretezése megegyezik a többi modellével.

Fouganza ujdonsagok2020 2
Tovább a Fouganza kobakokra

Lovaglócipő, lovaglócsizma

Ebben a termékcsaládban idén lényeges változásokat ígér a Fouganza. A kezdők körében első cipőként ismert gumi bebújós lovaglócipő kívül-belül megújul, sokkal kényelmesebb lesz, és dizájnra is nagyon sokat javul. A gyerek változat már az áruházakban van, a felnőttre még őszig várni kell.

A Paddock lovaglócipő több éves sikerszéria után szintén újjászületik egy sokkal könnyebb, új talpkialakítású, új kaptafára készült, oldalt cipzáras modell formájában, teljes körbevarrással, sokkal kényelmesebb belső kialakítással.

A téli lábbeliknél is lesz változás: az eddigi két külső márkás téli lábbeli mellé ősszel megérkezik a Fouganza saját téli csizmája, amit elsősorban lovagláshoz ajánlanak, párban a meglévő 500 warm modellel. A két külső márkás lovaglócsizma megmarad, de azok inkább a ló körüli egyéb tevékenységekhez praktikusak. Természetesen lehet bennük lovagolni, de az előbbi két modellben jobban lehet érezni a lovat, ezáltal nem is kerdés, hogy lovagláshoz melyiket érdemes választani.

Fouganza ujdonsagok2020 3
Tovább a Fouganza kínálatára

Nyeregalátétek, nyeregemelők

A szokásos új színek mellett most több változás is várja a notórius nyeregalátét-gyűjtőket. Cserélődnek az ugró fazonú alátétek, és a vásárlói visszajelzések alapján még vastagabbak, tartósabbak lesznek, valamint a szilikon is több lesz rajtuk. Az eddig 580 néven futó alátéteket ezentúl 500 Jump néven találod meg. Ezek a termékek már az áruházakban vannak.

Új színekkel érkezik az 500-as sorozat, a strasszos modellek megmaradnak, a strasszok még erősebb rögzítést kaptak, hogy még tartósabbak legyenek.

Kifutott a jó öreg Tincle, sokak kedvence, a marnál erősebben párnázott, vastagabb, strapásabb alátét, de ami helyette jön, olyan lesz, hogy garantáltan nem szomorkodik majd egyetlen lovas sem a változás miatt. A 900-as alátét teljes felülete kívül és belül is mesh-jellegű, jól szellőző anyagból készült, a gerinccsatornánál vékonyított, ezáltal egyáltalán nem nyom, és kiválóan szellőzik, hogy lovad kényelmét maximálisan ki tudja szolgálni. Ez a modell is megérkezett már. Spoiler alert: a hozzá passzoló lábvédők is érkeznek hamarosan, valamikor a nyár elején.

Az 540-es alátétek maradnak, mert ezeket tavaly is nagyon kedvelték a lovasok.

A Lena polár nyeregemelőket némileg újragondolta a gyártó, a régiek kifutnak, és helyettük kétféle modell jön. A régi áránál egy kicsit olcsóbban elérhető lesz egy vékonyabb verzió is, arra az esetre, ha csak minimális kényelemre van szükség egy jól illeszkedő nyereg alá, illetve jön egy kicsit drágább, hagyományos vastagságú emelő, melynek gerinccsatorna része egy az egyben mesh anyagból készül, a még jobb szellőzés érdekében.

Lovasruházat

A Fouganza idei új főszínei a sötétzöld, halvány mályva és a sötétkék – természetesen a lófelszerelésekkel összehangolva.

A nyári fullszilikonos nadrágok szilikonozása megújul, még egy kicsit modernebb lesz ezáltal a nadrág kinézete. A négyévszakos családba érkezik egy gyönyörű sötétkék technikai softshell felső.

Bár még messze van, az ősz itt is igazán markáns változás hoz majd. Gyönyörű új lovasdzsekik és -kabátok fognak érkezni, aminek itt is volt az ideje, hiszen régen történt változás ebben a szegmensben.

Fouganza ujdonsagok2020 4
Tovább a Fouganza kínálatára

Díjlovas és díjugrató termékek

Az utóbbi időszak örvendetes változása, hogy a Fouganza megkezdi a termékek szakág szerinti szegmentálást is. Amiről most még csak említés szintjén beszélünk, az a külön díjlovas és ugró választék. Mivel európai viszonylatban a díjlovaglás a népszerűbb szakág, ezért a díjlovas alapválaszték előbb fog megérkezni, várhatóan ősszel, azonban csak a nagyobb Decathlon áruházak fogják tartani, illetve online lesz elérhető. Az ugró termékek később, talán 2021 végén fognak külön választékot képezni.

Ősszel a tervek szerint megérkezik a Fouganza saját fejlesztése, egy szélestalpas, több színben kapható, igazán dekoratív biztonsági kengyel, melynek talprésze a Fouganza csizmák talprészével kompatibilis, és jóval olcsóbb, mint a piacon lévő világmárkák termékei.

Ezen kívül érkezik még hevederre húzható hasvédő, mellyel a Romeo hevedert lehet kiegészíteni szükség esetén, majd 2021-ben megújul a jelenlegi hasvédős heveder is. Mivel sokan szeretik a gyapjú termékeket, hamarosan érkezik a műszőr betéttel ellátott ín-és bokavédő szett, valamint megújult külsőt kap a no turn pataharang, amit annyi lovas kedvel.

Ezen kívül a két éve megújult strasszos, lakkos és varrott kantárak hamarosan mexikói változatban is elérhetőek lesznek, és természetesen új kantár is fog érkezni kínálatba az év második felében.

A díjlovasok már idén megkapják a saját, külön, minőségi választékukat, szettjeiket. A Fouganza komplett szettekben gondolkodott: nyeregalátét, hozzá színben passzoló fülvédő és fáslik, valamint a hagyományos fekete és fehér lábvédők, pataharang szettek közül választhatnak majd a díjlovasok. Lesz fehér betétes díjlovas kantár is a kínálatban.

A Fouganzának jó öt éve saját díjlovas nyerge is volt, ami érdeklődés hiányában akkor még kifutott a kínálatból. A márka azonban most ismét nekifut a feladatnak és hamarosan piacra dob egy másik, átdolgozott, némileg korszerűsített modellt, azonban várhatóan még nem 2020-ban.

Fouganza ujdonsagok2020 5
Tovább a Fouganza kínálatára

Egy kis környezetvédelem

A Fouganza számára is egyre fontosabb, hogy minél fenntarthatóbban tudjon működni, ezért idén több változtatást is bevezetnek annak érdekében, hogy csökkentsék a márka károsanyag kibocsátását. Megújult csomagolásban érkezik ezentúl a multivitamin és a biotin, utóbbi 600 gramm helyett kilós kiszerelésre váltott, de az ára a változtatásnak köszönhetően változatlan marad. Az eddig nejlonzacskóban értékesített kilós és háromkilós jutalomfalatok is más típusú csomagolást kapnak, melynek anyaga nagyobb részben papír lesz.

De nem csak a csomagolások esetében változtatnak, hanem a textiltermékekhez felhasznált anyagok és eljárás, valamint azok festése is újratervezés alatt van.

„Biztosak lehettek benne, hogy a jövőben még több intézkedést fogunk tenni a környezet megóvásának érdekében és reméljük, hogy ennek a munkának az eredményét néhány éven belül Ti is egyértelműen meg fogjátok tapasztalni” – írja Vinnay Patrícia, országos lovassport felelős.

Első kézből

Vinnay Patrícia rendszeres vendég a Fouganza franciaországi központjában, ahol az elsők között láthatja az új termékek születését és a régiek újratervezését. „Igazán motiváló dolog évről évre látni, hogy mennyit fejlődik a márka két kiutazás között. Termékmérnökeink munkáját ilyenkor első kézből ismerhetjük meg, és a véleményünkre, valamint vásárlóink visszajelzéseire is nagyon kíváncsiak. Idén is számos új fejlesztést láthattunk félkész állapotban, melyekről még nem eshet szó, de annyit elárulhatok, hogy vélhetően nagyon fog tetszeni Nektek a végeredmény, amikor majd termékek formájában megérkezik hozzátok” – ígéri.

Fouganza ujdonsagok2020 1
Tovább a Fouganza kínálatára

A cikk megjelenését a Decathlon Fouganza támogatta.

Kapcsolódó cikkek
Kommentek