Comero: feltűnően szép küllem, kiváló mozgás

Comero og

Comero egy 2017-ben született vesztfáliai mén Comme Il Faut apától és Numero Uno anyai nagyapától. 2019. novemberében Németországban kapott fedeztetési engedélyt, majd az MSLT által szervezett 2020. februári ménszemlén nyilvános tenyésztési engedélyt kapott.

Első csikói 2021-ben születnek meg. A feltűnően szép küllemű, kiváló mozgású mén megjelenésével meggyőzte a tenyésztőket és előszeretettel választják kancáik fedeztetésére Magyarországon és külföldön egyaránt.

Comero mslt stallion20 ms0 3678

Apja, Comme Il Faut a legendás Cornet Obolensky és a történelem legjobb ugró kancájának (Ratina Z) utódja. Ennek köszönhetően a ménben minden benne van, ami a sportban szükséges: erő, technika és képesség jellemzi.

Felmenői között az első három generáció hét ménjéből hat versenyzett nemzetközi Grand Prix szinten. Comme Il Faut ötévesen második lett a fiatal lovak világbajnokságán Lanakenben 2010-ben, majd pályafutása kezdetén eredményesen versenyzett a korosztályos versenyszámokban, és csupán egy szezon után már Grand Prix szinten ugrott. A következő években számos helyezést szerzett, melyek közül a legkiemelkedőbbek: 2016-os madridi Világkupa győzelem, 2017-es paderborni Grand Prix győzelem, illetve 2018-ban a Nemzetek Díja Fináléjának volt győztese, majd 2019-ben Hicksteadben nyerte meg a Nemzetek Díja fordulót Marcus Ehninggel. Utódai között szerepelnek olyan fedeztetési engedéllyel rendelkező mének, mint például Christian Ahlmannal versenyző Comilfo Plus Z.

Comero pedigree

Comero anyai nagyapja, Numero Uno egy nemzetközi szinten sikeres ló, aki többször is bizonyította, hogy egyike a modern lótenyésztés kiemelkedő ménjeinek. A KWPN bizottságától ennek elismerésére megkapta a keur státuszt, amit a legalább 140-es mutatójú és 85 %-os megbízhatóságú mének nyerhetnek el, ha van Grand Prix szinten versenyző utódjuk. A teljesítményvizsgán kitűnő teljesítményt nyújtott, 9 pontot kapott a tízből vágtájára és átlagban 8.5 pontot az ugrófeladatokra, valamint további 9 pontot robbanásszerű elugrásaira. Sportkarrierje során Marco Kutscherrel versenyzett, akivel több, mint 25 győzelmet és helyezést ért el.

Comero mslt stallion20 ms0 1681

Az anyai oldalon szerepel Argentinus, aki a mének számára rendezett teljesítményvizsga sikeres teljesítését követően eredményesen kezdett el versenyezni, és egészen Grand Prix szintig ért el sikereket. Karrierje során champion címet nyert Oldenburgban, valamint az Év Lovának választották Hannoverben 2005-ben. Sikerét ugróörökítőként jól tükrözi, hogy 2007-es halála után 10 évvel még mindig szerepelt a WBFSH legjobb fedezőménjei között, míg életében a legsikeresebb fedezőménnek tartották. Számos engedéllyel rendelkező fedezőmént adott, mint a 2020-as WBFSH listán az előkelő 37. helyen álló Thunder van de Zuuthove, aki BWP Ambassador címmel rendelkezik. Szintén említésre méltó az ötvenedik helyen álló Arko III, aki Nick Skeltonnal versenyzett a legmagasabb nemzetközi számokban és az ő utódja a 2014-es amszterdami Világkupa-győztes Argento. A sportban is fellelhetőek utódai, közülük kiemelkedő Air Jordan, aki Daniel Deusserrel ezüstérmes lett a 2007-es Világkupa Döntőben. Argentinus óriási ugróképessége mellett megbízhatóan örökíti mozgását, valamint első osztályú karakterét.

Kapcsolattartó:

Fábiáncsics Gábor: +36 30 966 0845, illetve fabiancsicshorses.com

  • Fedeztetés módja: mesterségesen, friss és mélyhűtött spermával
  • Felállítási helye: Nemzeti Lovarda – Budapest
  • Fedeztetési díja: 400 EUR+ ÁFA

Fotó: Hajdu Krisztina/lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek