Czékus Zoltán nyerte a varsói világkupát

Czekus og

A közép-európai díjugrató világkupa-sorozat legutóbbi állomásának a lengyel főváros, Varsó adott otthont.

A négynapos verseny második napján megrendezett, világranglista pontot adó, 145 centiméteres, összevetéses versenyszámban a 63 fős mezőnyben három magyar válogatott lovas is bekerült az összevetésbe. Jármy Vince JB Koronaőrrel és Czékus Zoltán Riccolával a rövidített pályán egy-egy verőhibával is a helyezettek között zárt az eredménylistán.

A csütörtöki nagykör után pénteken is ifj. Szabó Gábor és Chacco-Blue apaságú kancája, Mezőhegyes Chabala hozta a legjobb magyar eredményt. A páros az összevetést is hibátlanul teljesítette és a csütörtöki hetedik helyezés után ezúttal hatodikként léphettek be az eredményhirdetésre.

A verseny csúcspontja a vasárnapi világkupa versenyszám volt. A 160 centiméteres pálya nehézségét jól mutatja, hogy a versenyre bejutott negyven induló közül mindössze ketten tudták az alappályát hibapont nélkül teljesíteni. A magyar díjugratás szempontjából ismét kimagasló siker született, hiszen az idén brillírozó Czékus Zoltán és sötétpej kancája, Riccola meg tudta nyerni a világkupát. A kisteleki lovas, aki Somorján és Bábolnán is második volt az elit sorozatban, ezúttal az összevetésben sem hibázott, így magabiztosan utasította maga mögé a házigazdák sztárját, Jaroslav Skrzyczynskit.

A versenyben indult magyar lovasok közül Jármy Vince is kimagasló teljesítményt ért el, hiszen egy gyors négy hibapontos pályával ért célba fedezőménjével, JB Koronaőrrel, így övé lett az előkelő hetedik hely.

Forrás: Díjugrató Szakág
A borítókép 2021 augusztusában a Nemzeti Lovardában készült. Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek