FreeJump légzsákos védőmellény a Horze kínálatában

Freejump melleny

A FreeJump a teljesítmény és az innováció terén folyamatosan újdonságokkal jön ki, és nincs ez másként a biztonságot érintő kérdésekben sem.

Egy olyan légzsákos védőmellényt álmodtak meg, amely a lovasok igényeit a lehető legszélesebb körben elégíti ki. Rendkívül légáteresztő, rugalmas, magasfokon funkcionális, minden kényelmi szempontnak megfelelő és nem utolsósorban jól kinéző modellről van szó, amely a hozzávaló felsőruházattal egyszerre is használható.

Egy év folyamatos munkával és profi lovasok, mint például a svájci díjugrató, Martin Fuchs általi teszteléssel született meg végül a második generációs FreeJump Légzsák. Ma ez az első és egyetlen mellény, amely az új, NF S72-800-2021 szabályzatnak megfelelő tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez az új norma megnövelt védelmet és gyorsabb felfújódást követel, hiszen minden mellényt szigorúbb ütésvizsgálatoknak vetnek alá.

Technikai paraméterek

Ezek a mellények Franciaországban készülnek és minden modellt egyesével, külön tesztelnek. Felfújódási sebessége: 98 ezredmásodperc. Védett területek: nyaki-, háti-, ágyéki és keresztcsonti csigolyák, az egész medence, a mellkas a bordákkal és a törzs teljes oldalsó része.

Mi szükséges feltétlenül ahhoz, hogy a mellény a megfelelő védelmet nyújtsa?

  • Tanúsítvánnyal rendelkező kobak viselése: ezáltal tud működni a nyaki elem, melynek felfújódása stabilizálja az egész gerincoszlopot eséskor.
  • Nyeregszíj alkalmazása: a cég szigorúan felhívja a lovasok figyelmét, hogy a mellény rugalmas zsinórját NE a nyereg felső kis karabinerébe csatolják, mert az nem alkalmas az eséssel járó nyomás elbírására és az optimális kinyílási sebességet is lelassítja. A hozzátartozó speciális nyeregszíj kétoldalt a kengyellakatokba rögzül és biztosítja a megfelelő kioldást esés esetén.
  • Kompatibilis zakó/dzseki/mellény: amennyiben versenyen veszel részt benne, vagy hűvösebb időben használod, a megfelelő védelmi teljesítmény érdekében a kompatibilis “FreeJump Airbag Technology” jelvénnyel ellátott felsőruházati termékekkel kell hordani.

Viselése

A lehető legközelebb kell hordani a testhez, csak egy vékony réteg póló, vagy könnyű pulóver fölé. A kompatibilis zakók, kabátok a “FreeJump Airbag Technology” jelvénnyel ellátottak.

Méretezése

Kétféle hosszban elérhető XS, S, M és L méretekben, amelyek így minden testalkathoz jól illeszkednek. A mellény kialakításának köszönhetően a zakó, vagy dzseki alatt láthatatlan, önmagában és a hozzávaló felsőruházattal együtt is hordható.

Freejump2

Szöveg: Hallók Eszter, brand manager, Horze Lovasáruház
Fotó: Horze

Kapcsolódó cikkek
Kommentek