Díjazták a galopp, az ügető és az agárversenyek legjobbjait

Kp dijak2022

A lóversenyzés, valamint az agárversenyek legeredményesebb versenyzői, trénerei, futtatói és tenyésztői kaptak elismerést immár nyolcadik alkalommal március 4-én a Kincsem Parkban megrendezett Lóverseny Gálán.

Miután 2021-ben a pandémia miatt nem lehetett megtartani a Lóverseny Gálát, idén már mindenki nagyon várta, hogy a teljes lóversenyszakma ismét találkozzon ezen az ünnepélyes eseményen. A vendégek köszöntését követően először az ügetőszakág legeredményesebb idomárjai, hajtói, a segédhajtója és amatőrhajtója kapott elismerést. Ezután a kupagyőztesek és a legjobb lovak, illetve a legsikeresebb istállók és tenyésztők képviselői léphettek színpadra.

Ügető idomár sampionátus 2021

  1. Hajnal Tibor
  2. Kolozsi László
  3. Goran Zolnaji

Ügető hajtó sampionátus 2021

  1. Veljko Mazsity
  2. Fazekas Imre
  3. Nagy Ferenc II.
Hajnal Kolozsi Goran KP2022
Hajnal Tibor, Kolozsi László és Goran Zolnaji

Másodikként az agárszakág következett, amikor a múlt év legjobb férfi és női trénere, azaz Tenczel Gábor és Bernáth Krisztina, valamint a legeredményesebb kutyák tulajdonosai vehettek át elismeréseket.

A vacsora után a legnépesebb szakág, a galopp került sorra, ahol nemcsak az első három helyezett idomár és zsoké, hanem az utánpótlás-, az ugró-, az amatőrsampion lovas, valamint az ugrótréner-sampion is kapott díjat a legeredményesebb futtatók és tenyésztők társaságában.

Utanpotlas amator ugro kp2022
A legjobb utánpótlás-, az ugró-, az amatőrsampion lovas, valamint az ugrótréner-sampion
Tenyesztok futtatok kp2022
A legeredményesebb futtatók és tenyésztők

Itt is külön elismerték a legjobb lovakat rövid-, közép- és hosszútávon, korosztályonként, szakáganként, valamint a legjobb magyar tenyésztésű telivér, illetve az Év Lova címet nyert Shy Boyt is díjazták.

Galopp idomár sampionátus 2021

  1. Stanislav Georgiev
  2. Zaláné Nyulasi Fruzsina
  3. Kovács Sándor

Galopp zsoké sampionátus 2021

  1. Stanislav Georgiev
  2. Nagy Tamás
  3. Ifj. Kozma István
Galopp idomar zsoke KP 2022
A díjazott galopp zsokék és idomárok

Rajtuk kívül a lóversenyzés szakmai partnereit és médiatámogatóit is elismerték, de minden évben kiosztják a hűségdíjat is azoknak, akik évtizedek óta hozzájárulnak a magyar lóversenyzés működéséhez. Ez utóbbit idén Orbay Gábor futtató, egykori amatőrlovas vehette át.

Husegdij orbay KP 2022
Orbay Gábor futtató

A legnagyobb elismerés azonban az életműdíj, amelyet ezúttal öten is megkaptak. Elsőként Árokszállási Pál idomárhajtó vehette át, majd Zalai Krisztina egykori méneskönyv-vezető, illetve Bus Antal az Alagi Versenyló Tréningközpont nyugalmazott, de még mindig aktív telepvezetője, végül Sztojka Rudolf egykori lovas, aki ma idomárként tevékenykedik.

KP eletmudijasok 2022
Az életműdíjasok

Egy posztumusz elismerést is adományozott idén a Kincsem Park egykori első számú vezetőjének, a januárban elhunyt Farkas Ferencnek.

Fotó: Gabriella Vonczem Photography

Kapcsolódó cikk
Kommentek