Nemzetek Díja döntőt lovagolt a magyar válogatott

N Ddonto2022 varso og

Az Európai Lovas Szövetség Nemzetek Díja szériájának döntőjét Lengyelországban, Varsóban rendezték meg vasárnap. Magyarország díjugrató válogatottja először kvalifikálódott a fináléra, így lehetősége nyílt, hogy Európa tíz legjobb csapata között starthoz állhasson az egymillió eurós pénzdíjért. A magyar csapatot Németh István szövetségi kapitány vezette, a csapat tagjai ifj. Kövy András, Horváth Balázs, Szuhai Péter, ifj. Lázár Zoltán és Jármy Vince voltak.

Jármy Vince és ifj. Kövy András verőhiba nélkül a négycsillagos nagydíjban

Ötven lovas minősült a Varsóban rendezett négycsillagos díjugrató verseny nagydíjára. A 155 centiméteres pályára három magyar válogatott lovasnak volt lehetősége belovagolni, a legjobb magyar eredményt Jármy Vince érte el JB Koronaőrrel, aki az alappályán hibátlanul, az összevetésben négy hibaponttal a helyezettek között végzett. Ifj. Kövy András Faquitol S-el verőhiba nélkül, minimális időtúllépéssel egy hibaponttal zárt. A mezőny egyik legfiatalabb lovasa, a még csak 21 éves Szuhai Péter nyolc hibaponttal ért célba Casino Royal Z nyergében

Gyenge kezdés után nagyszerű második forduló Varsóban

A magyar díjugrató válogatott először kvalifikálódott az Európai Lovas Szövetség sorozatának Nemzetek Díjának döntőjére. A válogatott így kapott lehetőséget, hogy kétszer lelovagolják a 160 centiméteres, technikás pályát Lengyelország fővárosában.

A magyar különítmény az első fordulóban vétett hibák miatt a záró helyen várta a félórás szünet után kezdődő második fordulót.

A második fordulóban nagyszerűen helytálltak a magyar lovasok és mindösszesen négy hibaponttal zárták ezt a kört. A csapat legjobb teljesítményét Jármy Vince érte el, aki JB Koronaőrrel az első fordulóban az utolsó zöld okszert verve, négy hibaponttal, a második körben egy nagyszerű hibátlannal segítette a válogatottat. Horváth Balázs Quickchin WH Z nyergében az első körben az első és az utolsó ugrást verte, a második körben a vízbe lépett, illetve egy meredeket ütött, így nyolc-nyolc hibaponttal lovagolta le a Nemzetek Díját. A pályafutása során eddigi legrangosabb felnőtt Nemzetek Díja versenyben résztvevő ifj. Lázár Zoltán az első fordulóban tizenkét hibaponttal, majd a másodszorra a hármasugrás “C” elemét leverve négy hibaponttal zárt a szürke Diabolóval. A csapat negyedik lovasa, a nagydíjban is verőhiba nélkül versenyző ifj. Kövy András Faquitol S-el ezúttal az első fordulóban nem tudta hozni a tőle várhatót, hiszen tizenkét hibaponttal ért célba, de a második körben megmutatta kivételes képességét és nulla hibaponttal zárta a versenyt.

A Nemzetek Díja finálét Olaszország nyerte Írország és Ausztria előtt. A magyar csapat a 11. helyen zárt.

N Ddonto2022 varso
Kép forrása: warsawjumping.com

Forrás: Díjugrató Szakág

Kapcsolódó cikkek
Kommentek