Új lópihentető állomást épít a Horse Trans Cargo

Horse Trans Cargo1200

A Hajdú-Bihar megyei Vámospércsen uniós támogatással épít lópihentető állomást a Horse Trans Cargo.

A 2003-ban létrehozott Horse Trans Cargo Kft. egyedi fuvarokat is vállal, de hetente indít lószállító kamionokat gyűjtőfuvarozással is. A cégnek azért van szüksége újabb telephelyre, mert a másikat kínai karanténállomássá minősítették át. Az EU-ból érkező állatok az új állomásra kerülhetnek. A Hajdú-Bihar megyei állomás legfontosabb útirányai közé Belgium, Bulgária, Franciaország, Hollandia, Olaszország, Románia, Spanyolország, Törökország tartozik. Hetente általában 5-15 lovat fogadnak.

Az előírások alapján lovakat maximum 24 órán át szabad szállítani, majd legalább 9 órát pihentetni kell őket, de jóval hosszabb időre is megszakadhat az utaztatás. A pihentetés hossza a szállítási szabályok mellett függhet például a hatósági iratok vagy állatorvosi vizsgálatok elkészültétől és a sofőrök kötelező pihenési idejétől is. Előfordul az is, hogy az eladó állítja meg a szállítást, mert nem kapta meg a ló vételárát.

A Horse Trans Cargo Kft. 209,28 millió forint támogatást nyert a projektre, amely a szükséges eszközök beszerzését, valamint egy alkalmazott informatikai képzését is magában foglalja. A több mint 298 millió forint összköltségű beruházás a tervek szerint 2023 augusztusában készülhet el.

Forrás: MTI
A borítókép illusztráció. Fotó: Horse Trans Cargo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek