Csütörtökön kezdődik a Kettesfogathajtó Világbajnokság

2esfogatvb 2023 og

A magyar csapat azzal a céllal vág neki a franciaországi Le Pin au Haras-ban csütörtöktől vasárnapig tartó kettesfogathajtó-világbajnokságnak, hogy folytassa a 2013 óta tartó sikersorozatot.

Az elmúlt öt vb-n mind egyéniben, mind csapatban a magyaroké lett az aranyérem: 2013-ban és 2015-ben még Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség jelenlegi elnöke diadalmaskodott, 2017-ben, 2019-ben és legutóbb, 2021-ben pedig Hölle Martin.

A magyar színeket hét hajtó képviseli, közülük hárman alkotják a csapator, amelynek összetételét Szilágyi Zsolt csapatvezető a szerdán esedékes állatorvosi vizsgálat előtt nem kívánta elárulni. Annyit mondott az MTI-nek, hogy Hölle mellett ifj. Dobrovitz József, Osztertág Kristóf és ifj. Fekete György esélyes erre. Előbbi kettő tagja volt előző két csapatdiadalnak is, míg utóbbiak közül 2021-ben ifj. Fekete, 2019-ben pedig Osztertág lett aranyérmes a csapattal.

"Egyértelműen az a cél és az elvárás, hogy megőrizzük az előző öt világbajnokságon kiérdemelt helyünket" - fogalmazta meg határozottan a várakozásait Szilágyi Zsolt.

A vb-n további három magyar versenyző áll rajthoz: Kákonyi Norbert, Penzer László és Tóth Andrea, ők – a csapatból kimaradó hajtóval együtt – egyéniben lesznek érdekeltek.

A vb-re 25 ország 93 fogathajtója nevezett.

Forrás: MTI
Borítókép: Haras national du Pin - Pôle Sport

Frissítés

Hölle Martin mellett Osztertág Kristóf és ifj. Fekete György a magyar csapatba a csütörtöktől vasárnapig tartó kettesfogathajtó-világbajnokságon. Ifj. Dobrovitz, Kákonyi Norbert, Penzer László és Tóth Andrea egyéniben lesz érdekelt.

Szilágyi Zsolt csapatvezető arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szerdai állatorvosi vizsgálaton mind a hét magyar induló lovai megfeleltek. Hozzátette, rendkívül nehéz versenyre számít, mert ilyen kemény, embert és lovat próbáló maratonpályát még nem látott.

Forrás: MTI, 2023. szeptember 27.

Kapcsolódó cikkek
Kommentek