Fókuszban a csikó egészsége

Foal 5222507 1280

Végtelennek tűnő várakozás után megszületik a várva-várt csikó. Érthető, hogy mindenből a legjobbat szeretnéd neki adni, hiszen a megfelelő takarmányozás az, amivel a legtöbbet teheted azért, hogy erős és egészséges lóvá növekedjen.

Szerencsére nincs szükség egy komplett takarmánykiegészítő-arzenálra ahhoz, hogy megalapozd csikód egészségét, elegendő néhány jól megválasztott, minőségi kiegészítő.

EQI® Protector: pótolja a pótolhatatlant

A német Biochem EQI® Protector egyadagos pasztáját ajánlott beadni közvetlenül az ellés után, ha a csikó nem vett fel elegendő kolosztrumot (betegség, a kanca elvesztése, kora- illetve ikerellés esetén). De később is hasznos, hiszen támogatja a csikót az elválasztás időszakában, illetve enyhe emésztőrendszeri megbetegedések esetén.

  • Csikóknál javítja az immunglobulinok felszívódását
  • Erősíti az immunrendszert
  • Támogatja a kedvező bélflóra kialakulását

Az EQI® Protector közvetlenül az ellés után biztosítja a csikók számára a rendkívül fontos immunglobulinokat és tápanyagokat. A TechnoMos® prebiotikum stimulálja az aktív immunitást. Segíti a szervezetbe jutott patogének eltávolítását a bélből azok megkötésével, meggátolva az enterális nyálkahártyához való tapadásukat és szaporodásukat. A B.I.O.Key® cink teszi teljessé az immunstimuláns hatást. A szerves kötésű cink-kelát óvja a bél nyálkahártyáját a károsodástól és biztosítja a rendelkezésre álló vitaminok hatékony felszívódását. A közepes láncú trigliceridek rendkívül jól hasznosuló energiaforrást biztosítanak, meggátolják a hipoglikémiát és az éhezés miatti legyengülést.

Az EQI® Protector pasztának tehát ott a helye minden istállópatikában, ahol vemhes kancát tartanak.

Eqi Protector
EQI® Protector paszta

Colts Super pellet vemhes és szoptató kancák és egyévesnél fiatalabb csikók számára

Magas energiaszintű, jó minőségű emészthető fehérjetartalommal rendelkező táp. Kiegyensúlyozott ásványi anyag, vitamin- és aminosav tartalmával elősegíti a magzati fejlődést, a megfelelő izom- és vázrendszer kialakulását, az ízületek egészséges fejlődését. Biztosítja a vehem fejlődéséhez, illetve a szoptatáshoz szükséges energiát.

Coltssuper
Colts Super pellet

Young Stock Supplement – Koncentrált vitamin kiegészítő csikók számára

Kifejezetten csikók számára készült kiegészítő. Nagyszerű kombinációja a fontos vitaminoknak, ásványi anyagoknak és nyomelemeknek a legemészthetőbb, könnyen felszívódó formában. Ezek mellett jelentős mennyiségben tartalmaz fontos probiotikumokat és az azokat tápláló prebiotikumokat, valamint egy különleges élesztőfajtát a hatékony rostemésztéshez. Etetése minden fiatal ló számára a lehető legjobb indulás az életben és segít, hogy fejlett, jól izmolt lóvá fejlődjön.

Youngstock form supp 2kg
Young Stock Supplement

A Lóvitamin.hu webáruház termékkínálatában minden olyan takarmányt és táplálékkiegészítőt megtalálsz, ami segít lovad vagy csikód egészségének megőrzésében. Kérdéseiddel fordulj bizalommal a Lóvitamin.hu termékfelelőséhez, Möhöly Christához, aki lovad életkora, fajtája, terhelése szerint energia- és vitaminszükségleteire vonatkozó, személyre szabott takarmányozási tanácsokkal is tud segíteni.

Kapcsolódó cikkek
Kommentek