Hölle Martint Gróf Széchenyi István Emlékéremmel tüntették ki

Holle M Lazar V szechenyiemlekerem og

A magyar lovassport legmagasabb kitüntetését, Gróf Széchenyi István Emlékérmet vehetett át Hölle Martin, aki a Haras du Pin-ben megrendezett Kettesfogathajtó Világbajnokságon egyéniben és csapatban is aranyérmet szerzett.

A hajtó póni egyes fogathajtásban egyéni világbajnok, nagy lóval kettesfogathajtásban immár négyszeres egyéni és négyszeres csapat-világbajnok. Az idei világbajnokságon egyéni győzelme mellett teljesítményével nagyban hozzájárult a magyar csapat győzelméhez is.

A hajtónak a rangos díjat Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke és prof. dr. Fehér Károly adta át a 2023. október 5-én Újhartyánban megrendezett sajtótájékoztatón.

Az oklevél szövegét prof. dr. Fehér Károly olvasta fel. Mint elmondta, a kitüntetett a világszínvonalú magyar fogathajtó kultúrát magas színvonalon műveli és terjeszti, a magyar fogathajtó sportot négy egyéni és négy csapat kettesfogathajtó világbajnoki aranyéremmel gazdagította.

A Gróf Széchenyi István Emlékérem a legmagasabb lovas kitüntetés, ami a lovastársadalom érdekében hosszú távon kifejtett nemzetközi szintű lovas teljesítményért, kimagasló oktatási, nevelési, tudományos, gazdasági, társadalmi munkásságért, a szakmai kultúra erősítéséért, a nemzetközi sportéletben, társadalmi szervezetekben, sport-köztestületekben kifejtett magas szintű munkásság elismeréseként adományozható. 1987-ben alapította a Magyar Lovas Szövetség Elnöksége. Az emlékérem alkotója Tóth Béla szobrászművész.

Kapcsolódó cikkek
Kommentek