Lovasok vehettek át kitüntetést a nemzeti ünnep alkalmából

Holle Martin20200817

Az államalapítás és államalapító Szent István ünnepe alkalmából megtartott rendezvényen összesen 138-an vehettek át elismerést dr. Nagy István agrárminisztertől. A díjazottak közül többen a lovaséletben alkottak maradandót.

A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vett át Hölle Martin ötszörös világbajnok fogathajtó (a borítóképen) a fogathajtás területén egyéniben és csapatban elért kimagasló eredményei elismeréseként.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehette át Haál Gábor, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok igazgatója, a Magyar Lovassport Szövetség elnökségi tagja a hazai lótenyésztés európai szintű elismertségét növelő, kimagasló színvonalú munkája elismeréseként.

Haal Gabor20200817

Az agrárminiszter Konkoly Thege Sándor Díjjal ismerte el dr. Németh Csaba, a Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztők Egyesülete ügyvezetőjének a hazai lótenyésztés területén elért elévülhetetlen eredményeit, szakírói és oktatói tevékenységét.

Dr. Nagy István az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést adományozta Muity Ferenc állattenyésztő részére a hazai és nemzetközi fogathajtósportban és a magyar agráriumban elért kimagasló eredményeiért.

Az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatát vehette át Imre Sándor mezőgazdasági őstermelő, kovácsmester a hazai agráriumban végzett több mint öt évtizedes munkájáért, a kovács szakma műveléséért.

Imre Sandor20200817

Forrás: Kormány.hu
Fotó: Pelsőczy Csaba

Kapcsolódó cikkek
Kommentek