Miniszteri elismerésben részesült Jármy Vince és Jármy Katalin

Jarmyvince Ifiolimpia Ois3

Prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár tizenkét sportágban adott át miniszteri elismerő oklevelet legfiatalabb olimpikonjainknak, az ifjúsági olimpián érmet szerző sportolóknak és edzőiknek. A díjugratásban csapat ezüstérmet szerző Jármy Vince, valamint edzője is elismerést kapott.

„A 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpián szereplő fiatalok korosztályuk példaképei, ezért nem mindegy, milyen eredményeket érnek el a sportban és hogyan viselkednek az élet más területén” - mondta az emberi erőforrások minisztere a fiatal sportolók és edzőik köszöntésén december harmadikán Budapesten.

Prof. dr. Kásler Miklós miniszter és dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár tizenkét sportágban adott át miniszteri elismerő oklevelet a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián érmet szerző sportolóknak és edzőiknek. Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a játékokat, ezzel minden idők legeredményesebb ifjúsági olimpiai szereplését érte el.

A díjugratásban csapat ezüstérmet szerző Jármy Vince is oklevelet kapott a 2018. évi Ifjúsági Olimpián nyújtott kimagasló sportteljesítménye, edzője és édesanyja, Jármy Katalin pedig a kiemelt eredményt elért sportoló felkészítése során végzett szakmai munkája elismeréseként.

Jarmyvince Ifiolimpia Elismeres 2

Kásler Miklós miniszter a fiatalokhoz intézett beszédében úgy fogalmazott, hogy a sport nem csak a testet edzi, hanem a jellemet is fejleszti. Szép eredmények születtek, tehetségüket és szorgalmukat bizonyították fiatal versenyzőink, de a szülőkről és az edzőkről is említést kell tenni, akik a családi békét és a szakmai felkészülést biztosították - mondta.

Jarmyvince Ifiolimpia Elismeres5

Forrás és fotó: Kormány.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek