A Longines Global Champions Tour visszatér Bécsbe

Schonbrunn 1200

Igazán különleges hangulata volt az olimpia lovas versenyszámainak a versailles-i kastély parkjában. Szerencsére nem kell sokat várnod a következő ilyen élményre, ugyanis Longines Global Champions Tour kilenc év kihagyás után visszatér Ausztriába és 2025-től kezdve a gyönyörű schönbrunni kastély ad majd otthont a versenynek.

2012-2016 között Bécs a nagy presztízsű Longines Global Champions Tour versenysorozat fix állomása volt. A sorozat különlegessége, hogy a versenyeket nem stadionokban vagy lovassport központokban, hanem turisztikai szempontból jellegzetes helyszíneken rendezik meg. Miamiban például az óceán partján, Párizsban az Eiffel-torony lábánál, Bécsben pedig a városközpont népszerű tere, a Rathausplatz volt a kiszemelt helyszín. Azonban a rendezés és a lebonyolítás rendkívül nehézkesnek bizonyult a város közepén. Kétszer még megrendezték a versenyt a városon kívül eső létesítményekben is, például Magna Racinóban, de 2016. után a sorozat szervezői inkább lemondtak a bécsi etapról.

Azonban jövőre visszatér a rangos sorozat Bécsbe: 2025 és 2029 között a schönbrunni kastély látja vendégül a sorozatban résztvevő top lovasokat. Az ötcsillagos díjugrató versenyek mellett a Bécsi Spanyol Lovasiskola előadásait is megcsodálhatják majd a nézők.

A Schönbrunni kastély Európa egyik legszebb barokk épületegyüttese, az UNESCO világörökségi helyszíne, Ausztria egyik legismertebb műemléke és turisztikai látványossága Bécs Hietzing nevű kerületében. A Habsburgok hajdani nyári rezidenciája pompás császári dísztermekkel és egy pazar parkkal rendelkezik, van itt hintómúzeum és állatkert is. A Schönbrunni kastélyban lakott valamikor Mária Terézia, Ferenc József császár, Erzsébet császárné, és a császári család számos más tagja.

Forrás: Longines Global Champions Tour
Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek
Kommentek