Két magyar ló St. Moritzban

White turf 1200

Február 4-18. között kerül megrendezésre St. Moritzban, a svájci Alpok szívében a hagyományos White Turf, ahol közel 1800 méteres magasságban, a lenyűgözően szép, hófödte hegyek ölelésében, a befagyott tó jegén futnak a telivérek.

A korábban két téli olimpiának is otthont adó helyszínen ezúttal két magyar színeket képviselő ló is fut majd.

A St. Moritzersee a legkisebb az Engadin völgyben található tavak között, mindössze 0,78 km2 felszíni területével, legnagyobb mélysége 44 méter.

Február 4-én, vasárnap, 12:05-kor áll starthoz a hazai színeket képviselő Blazing Comet és Surprise of Easter, egy négyéves és idősebb telivéreknek 1300 méterre kiírt, 15 ezer frankkal dotált sprintversenyben. Pap Gabriella idomítottjának nem újdonság a Gp Koller Elektro-ban való havas küzdelem, tavaly ugyanis második lett. Martin Laube üli majd a hétéves pej mént, akinek minden bizonnyal szeretne visszavágni az itthon elszenvedett vereségekért Surprise of Easter. A Kovács Sándor idomításában álló, ötéves sárga herélt Koricsánszky Virág személyében új lovast kap erre a külföldi megmérettetésre és egy kilóval kevesebbet is visz riválisánál (57 és 56 kiló). Legutóbb a Lóversenyzést Felügyelő Bizottság Díjában találkoztak a Kincsem Parkban, akkor három hossz volt köztük a különbség a célba érésnél, most pedig némileg pechesen, de egymás mellől indulhatnak kívülről, az ötös és hatos startbokszból. Esélyüket ugyanakkor növeli, hogy mindössze négy ellenfelük lesz.

Forrás: Kincsem Park
A borítókép illusztráció. Kép forrása: Pixabay

Kapcsolódó cikkek
Kommentek