“Lóra, magyar, lóra” - időszaki kiállítás

Godollo kiallitas 1200

A Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft., a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt., valamint a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum Kulturális Nonprofit Kft. időszaki kiállítása.

Megnyitó

  • Időpont: 2024. július 1., hétfő, 11 óra

Köszöntőt mond dr. Ujváry Tamás, a Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, a kiállítást megnyitja Kovács Norbert, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt vezérigazgatója, a tárlatot bemutatja Csillag Péter, a kiállítás kurátora, a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum tulajdonos-vezetője.

Kiállítás

  • Időtartam: 2024. július 1. - augusztus 10.

A Gödöllői Királyi Kastély az Európai Királyi Rezidenciák Szövetségének a 2024-es olimpiai játékokhoz kapcsolódó „Horsing around European courts" projektje keretében július 1. és augusztus 10. között a lovak különleges világát mutatja be ifj. Vastagh György (1868-1946) mezőhegyesi ló- és állatportré szobraival, valamint Molnár-C. Pál (1894-1981) festményeivel és grafikáival. A kiállítás egyik termében pedig a nagy magyar sikereket hozó 1928-as amszterdami olimpia ihlette sportrajzok láthatók, melyek Molnár C. Pál tusvonalaival készültek és a korabeli Est-lapokban jelentek meg.

A 2024-es párizsi nyári olimpiai és paralimpiai játékok idején a Versailles-i kastély parkja a lovas versenyek sporthelyszínévé alakul át. Ebből az alkalomból nagyszabású lovas kiállítást rendeznek a Versailles-i palotában, amelynek tárlathoz a Gödöllői Királyi Kastély is kölcsönzött festményt.

Lora megh5
Kapcsolódó cikkek
Kommentek