Saját versenylovat kapott az Állatorvosi Egyetem

Ate kp 1

Mostantól saját versenylovuknak szurkolhatnak az állatorvostan hallgatók - Együttműködési megállapodást írt alá az Egyetem a Bábolna Nemzeti Ménesbirtokkal.

Az Állatorvostudományi Egyetem és a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok együttműködési megállapodást írt alá, ami jelentős lépés az állatorvosképzés további sokszínűsítése felé. Az együttműködés célja, hogy a hallgatók számára egyedülálló lehetőségként közvetlen betekintést nyújtson a versenylovak kezelésébe és gondozásába, gazdagítva ezzel gyakorlati tudásukat.

Ate kp 4

Az új együttműködés keretében az állatorvostan-hallgatók szervezett gyakorlatokon vehetnek részt a Ménesbirtok Dióspusztai Angol Telivér Ménesében, ahol helyi mentorok tartanak majd foglalkozásokat a versenylovakkal kapcsolatos ismeretekről. A megállapodás jól illeszkedik az Egyetem és a Kincsem Park között létrejött egyedülálló együttműködéshez, amelynek keretében a galoppversenyek állatvédelmi szűrővizsgálatait az Egyetem munkatársai végzik. Prof. dr. Sótonyi Péter elmondta, a vizsgálat bevezetése jelentősen hozzájárult a lovak számára végzetes balesetek megelőzéséhez.

Ate kp 5
Fotó: Állatorvostudományi Egyetem

A Ménesbirtok jelképesen és díjmentesen egy már tréningben lévő versenylovat is felajánlott az Egyetem hallgatói számára. A Melarris nevű hároméves pej mén Dióspusztán született. A jövőben az Állatorvostudományi Egyetem nevével és bordó-fehér színeiben lép majd pályára a hazai és nemzetközi versenyeken. A közönség legközelebb valószínűleg a Magyar Derby napján láthatja majd a pályán. A hallgatók előzetes egyeztetés és regisztráció után a versenyek után látogathatják.

Ate kp 2

Az ünnepélyes aláírás és a kapcsolódó sajtótájékoztató helyszíne a Kincsem Park volt. Az eseményt Szotyori Nagy Ádám, a Kincsem Park ügyvezető igazgatójának köszöntője nyitotta, majd prof. dr. Sótonyi Péter köszönetét fejezte ki Földes Bence, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Ménesvezetőjének és kiemelte, ez az együttműködés az Egyetem számára nagy jelentőséggel bír: „A magyar és külföldi hallgatók közelebb kerülhetnek a magyar lovas hagyományokhoz, megismerhetik a versenylovak életét és felkészítését, valamint speciális tartási és egészségmegőrzési szükségleteit.” Kiemelte, a gyakorlati oktatás rendkívül fontos része a képzésnek, mert a lógyógyászatot nem lehet könyvből megtanulni.

Ate kp 3
Kapcsolódó cikkek
Kommentek