Frederic Wandres ellopta a show-t a Londoni Díjlovagló VK fordulón

Fredericwandres Dukeofbritain

Wandres hihetetlenül szoros versenyben győzte le Dujardint a Londoni Nemzetközi Lovas Show keretein belül megrendezett Díjlovagló Világkupafordulón.

Frederic Wandres és Duke of Britain kisebb szenzációt okozott a Díjlovagló Világkupa Sorozat hatodik állomásán Londonban, amikor is legyőzték a többszörös olimpiai és világbajnok Charlotte Dujardint hazai pályán. A németek fiatal tehetsége egyéni legjobbját lovagolva, 80.030%-os eredménnyel ezredre pontosan azonos eredményt ért el mint Dujardin, de ilyen esetben a magasabb művészi pontszám dönt, ami Wandres felé hajtotta a mérleg nyelvét. "A mágikus 80 százalék elérése igazi HŰHA élmény számomra" - mondta Frederic Wandres (GER).

Wandres első nagy nemzetközi győzelmét mindössze két hónapja aratta a lengyelországi Zakrzowban megrendezett Közép-Európai Liga Díjlovagló Világkupa selejtezőjében. De már előtte sem maradt észrevétlen az elmúlt évben mutatott egyre javuló teljesítménye a 11 éves Duke of Britain nyergében, így gyorsan emelkedett a sport tetejére. Olyannyira, hogy a német válogatott B keretének tagja lesz 2019-től.

Minden idők legeredményesebb angol díjlovasa, Charlotte Dujardin legendás lova, Valegro nyugdíjazása után ezúttal Hawtins Delicatót lovagolta, akit egészen a Small Tour szintről képzett a nagydíjig. Dujardin elmondta, hogy ez volt az első olyan alkalom, hogy pontosan azonos pontszámot kapott valakivel. „Ez nagyon közel volt, valójában úgy érzem mintha közösen győztünk volna!” – nyilatkozta.

Fotó: FEI/Jon Stroud

Kapcsolódó cikkek
Kommentek