Világkupa-sikerek Csehországban és Szlovákiában

Czekus Z Ricola og

Czékus Zoltán második Olomoucban

Harmincnégy induló állt starthoz a csehországi Olomoucban a nemzetközi díjugrató verseny legmagasabb, világkupa kvalifikáló 155 centiméteres versenyszámában. Az elmúlt két esztendő egyéni magyar bajnoka, Czékus Zoltán Ricolával nagyszerű formát mutatva az értékes második helyen végzett, ami azt jelenti, hogy a páros megszerezte a végső kvalifikációt az augusztus végi felnőtt Európa-bajnokságra.

Czékus Zoltán másik lovával, Castróval is két értékes helyezést szerzett. A tavalyi ranglistagyőztes, Mráz Tamás BN Silverrel az első napi 140 centiméteres nagykörben második, a vasárnapi világkupa versenyszámban hatodik lett, a fiatal lovak döntőjében pedig Málnával szerezte meg a második helyet. Az ifjúsági válogatott Hermann Zsófia a Bronze Tour döntőjének harmadik helyét szerezte meg Mr. Brown nyergében.

Kovács Roland harmadik a somorjai világkupán

Az előző hétvégén három lovas tudta hibapont nélkül lelovagolni a somorjai díjugrató világkupa 155 centiméteres alappályáját a füves arénában. A győzelmet az osztrák Stefan Eder szerezte meg a cseh válogatott tagja, Filip Dolezal előtt, míg a harmadik helyen Kovács Roland végzett a szürke Chachacha 2-vel a leggyorsabb időt lovagolva, de négy hibapontot begyűjtve az összevetésben.

Forrás: Díjugrató Szakág
A borítóképen Czékus Zoltán és Ricola a Nemzeti Lovardában 2023. májusában. Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek