Külföldi győzelmek a Nemzetközi Lóversenyhétvégén a Kincsem Parkban

KP nk loversenyhetvege 1200

A szombati ügető versenynapra a hazaiak mellett német, osztrák, szerb, és szlovén lovak érkeztek, míg vasárnap a galopp futamokban osztrák, cseh, szlovák és lengyel lovak is rajthoz álltak.

Biztos német sikert hozott hazánk legfontosabb ügető sprintversenye. A Marschall József Emlékversenyben sokáig úgy tűnt, hogy Maugli győzhet, de a cél előtt hibázott, így a győzelem Blind Date-nek jutott, aki hajtójával, Christoph Schwarz-cal ráduplázott tavalyi sikerére. A németek örömét Uccellone ezüstérme tette teljessé, míg a legjobb hazai ló, a hosszú kihagyás után futó Digital Races felért a dobogó alsó fokára.

110. Hungária Díjat roppant könnyen nyerte meg Enjoy, aki a sok visszastart ellenére is nyugodt maradt. Az idei Derby-győztest Fazekas Imre már jól ismeri, párosuk ebben a nemzetközi futamban is legyőzhetetlen volt, az osztrák Power Hill, valamint a német Nelson Newport csak a második helyért csatázhatott.

A cseh Gasparini nyerte meg vasárnap a Kincsem Parkban rendezett Kincsem Díjért kiírt galoppversenyt, amelynek összdíjazása 22 millió forint volt.

A klasszikus, 2400 méteres viadalon hat ló és zsokéja állt rajthoz, és előzetesen a szintén cseh Rex of Thunder számított komoly favoritnak. A verseny lassú tempóban kezdődött, a táv egyharmadáig békésen galoppoztak egymás mögött a lovak, majd fokozatosan lett egyre nagyobb a tempó. A hat ló nagyon közel volt egymáshoz a célegyenesre fordulva, és sokáig úgy tűnt, hogy az Alberto Sanna lovagolta St. Pantaleon érhet be elsőként, ám kevéssel a cél előtt befogta Gasparini nyergében Jirí Palíkkal és megnyerte a viadalt. A favorit Rex of Thunder a harmadik helyen ért be.

Palíknak nem ez volt az egyetlen elsősége, ugyanis két futammal korábban Manatannel diadalmaskodott a 8 milliós díjazású, 1600 méteres Imperiál Díjban, ahol az ifj. Kozma István által lovagolt Dark Blue Sky-t előzte meg.

Forrás: Kincsem Park, MTI
Fotó: Kincsem Park

Kapcsolódó cikkek
Kommentek