10 tréningtipp, amire a top lovasok esküsznek

Dijlovaglas illusztracio1200

Még az olyan nagy neveknek is, mint Laura Tomlinsonnak , Francis Whittingtonnak vagy Katie Jerramnek is van példaképe, akiktől olyan tanácsokat kaptak, amik nagyban hozzájárultak sikereikhez. Íme tíz tanács, amit tíz nagyszerű lovas ad neked, hogy könnyebben rátalálj a sikerhez vezető útra.

Laura Tomlinson, olimpiai bajnok díjlovas:

„A legjobb tanács, amit valaha kaptam, hogy soha nem mondd, hogy ’nem megy ’vagy hogy ’a ló nem akarja’. Ha ezt szem előtt tartod, akkor rá vagy kényszerülve, hogy körbejárd a problémát, ahelyett, hogy elfogadnád, hogy nem megoldható.”

Trevor Breen, ír válogatott díjugrató:

“Ha elsőre nem jársz sikerrel, próbáld újra! Minél többet teszel a célod eléréséért, annál valószínűbb, hogy sikerülni fog.”

Katie Jerram, világhírű lókiképző, az angol királynő belovaglója:

“Soha ne használj segédszárat a probléma gyors megoldására. Inkább haladj lassan, de biztosan a célod felé.”

Francis Whittington, angol válogatott lovastusázó:

“Csak legyen minden szempontból egyszerű! Ha valami bonyolult, akkor valószínűleg nem jól csinálod.”

Gemma Tattersall, világbajnok militarylovas:

“Az édesanyám arra tanított, hogy a lovaglásban legyen pokol vagy mennyország. A következetesség a jó kiképzés alapja. A lovadnak tudnia kell, hogy mi az, amit vársz tőle, és mi az, ami tilos.”

Anna Ross, angol válogatott díjlovas és edző:

“Ha nyugton tartod a kezeidet, el kell kezdened használni a lábaidat! Ezt az olimpiai bajnok Ulla Salzgerber mindta egyszer nekem.”

Geoff Billington, olimpikon díjugrató:

„David Broome, többszörös angol bajnok díjugrató azt mondta nekem évekkel ezelőtt, hogy nem tudsz nyomást gyakorolni a feszültségre. Tehát nyugodtnak kell lennie a lovadnak, mielőtt bármit is kérnél tőle.”

Dan Jocelyn, új-zélandi olimpikon lovastusázó:

“Amikor először jártam az Egyesült Királyságban 1995-ben, Andrew Nicholsonnál lovagoltam. Vele pályát nézni felbecsülhetetlen volt. Azt mondta: ’Dan, a terepen csak menj a zászlók között’, díjugratásnál pedig ’csak hagyd fent a rudakat.’ Nagyon jó tanács volt, mikor sokan csak túlkomplikálják a dolgokat.”

Andrew Gould, nemzetközi szintű díjlovas, edző és bíró:

“Ne hagyd, hogy az érzéseid az utadba álljanak! Ha stresszes napod volt a munkában, akkor is lovagolj nyugodtan. Sokszor ezt könnyű mondani, de nehéz megtenni.”

Jessica Mendoza, minden idők legfiatalabb angol válogatott díjugratója:

“Ne próbálj minden versenyt megnyerni! Egyrészt egy háromnapos versenyen inkább tartalékold a lovad arra a számra, ami igazán számít, másrészt, ha száguldozol, könnyen becsúszik egy fa, és máris vesztettél.”

Terep idomit

Forrás: Horse&Hound
Fotók: Pixabay

Kapcsolódó cikkek
Kommentek