Prof. Dr. Sótonyi Pétert Széchenyi-díjjal tüntették ki

Sotonyi900 Kiemelt

Március 15. alkalmából Széchenyi-díjat vehetett át prof. dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, a Magyar Lovas Szövetség alelnöke.

Aki gondolkodik, kérdez, alkot, az műveivel, munkájával népét, nemzetét szolgálja - jelentette ki Áder János köztársasági elnök a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából elmondott beszédében az Országházban, mielőtt átadta a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, valamint a Magyar Érdemrendeket.

"Az önök teljesítménye, sikeres életpályája, az önök eredményei iránytű mindannyiunk számára. ... A katedrán, laboratóriumban, ősi tárgyak között, műhelyben, próbateremben, ásatáson, levéltárban, szószéken vagy a színpadon eltöltött idővel segítenek megérteni a magunk helyzetét és feladatait a világban" – mondta Áder János, aki kiemelte, hogy legfontosabb erőforrásunk az egyes ember teljesítménye.

Prof. Dr. Sótonyi Péter, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az Állatorvostudományi Egyetem rektora kimagasló színvonalú kutatói és tudománypolitikai tevékenysége, a hazai állatorvosképzés megújításában betöltött szerepe, valamint az állatorvosi anatómia oktatását nemzetközileg is elismert oktatóprogramok készítésével új alapokra helyező, nagy hatású munkája elismeréseként vehette át a kitüntetést.

Fotó: Állatorvostudományi Egyetem

Kapcsolódó cikkek
Kommentek