Hétvégén Kincsem Díj a Kincsem Parkban

Kincsem Dij2020

Soha nem fordult elő, hogy egyszerre öt Derby nyerő telivér fusson a Kincsem Díjban! Sportszempontból hazánk legjelentősebb galoppversenye a 2400 méteres Kincsem Díj, mely Nemzeti Galopp Liga futam is egyben. A versenyek versenyét október 18-án, vasárnap kora délután futják a Kincsem Parkban.

Ott lesz a startnál a tavalyi és az idei Magyar Derby győztes, Golden Sea és Faust. Előbbi a Kisbér Díj megnyerésével hangolt, míg az utóbbit a Magyar Derby siker óta nem láttuk futni. Északi szomszédaink alaposan kitesznek magukért és két Derby nyerővel érkeznek. Elhozzák a 2017-es Szlovák Derby győztes Zorianát, aki legutóbb nálunk megnyerte a Millenniumi Díjat, valamint az idei Cseh Derby győztes Opasant. Az ötödik kékszalagot nyert telivér nem „csupán” Derby nyerő, hanem a szlovák galoppsport első Hármas Korona győztese. A négyéves cseh Arcturust tavaly is láttuk futni a Kincsem Díjban, de akkor kikapott a későbbi Gr1-es nyerő klasszisunktól, Nanchotól.

Az öt Derby nyerő mellett indul az idei Szent István Díj nyerő Tizedes és az ott harmadik Gunsmoke, az Alagi Díj nyerő és Osztrák Derby második Arktisz, valamint a kiváló hároméves kanca, Impression.

A nemzetközi versenynap október 18-án 12 órakor kezdődik, a belépés díjtalan. A Kincsem Díjat 13:45-kor futják.

Arc2 1024x682

Hagyomány, hogy a Kincsem Díj hetében a versenyszervező és a Magyar Lovaregylet vezetői megkoszorúzzák a verhetetlen csodakanca gödi szobrát. A tisztelet koszorúját Pécsi István, a Kincsem Park ügyvezető igazgatója, Krebs András marketing vezető és Száraz György, a Magyar Lovaregylet elnöke helyezte el Tóth Béla alkotásánál.

Kincsem koszoruzas2020

Forrás: Kincsem Park

Kapcsolódó cikkek
Kommentek