4 nap és 29 versenyszám a Nemzeti Lovardában

Tecsy Attila Jubabvant Siamshof og

Négy napon át, csütörtöktől vasárnapig zajlanak a díjugrató versenyszámok a Nemzeti Lovardában.

A csütörtöki nap első győzelmét a Magyar Póni Klub lovasa, Sándor Petra szerezte meg Quigon H nyergében.

100 centiméteren Kölcsey Virág és Can’t Stop VH Scheefkasteel Z mutatta be a leggyorsabb hibátlant, a másik két dobogós helyet a Garai SE lovasa, Takács Vivien szerezte meg Horus, illetve Kurázsi nevű lovaival.

Az ötéves lovak mezőnyét a Fábiáncsics Horses lovai dominálták Faluhelyi Ádámnak köszönhetően, aki az első helyet szerezte meg Diasandro Blue-val, második lett Congran PS nyergében, és negyedik Chabluerinóval. Harmadik ifj. Szabó Gábor és Genius Conference.

66 start után debreceni győzelem született a 110 centiméteres nyitott versenyszámban a Karasszon Dániel – Prince Elvis párosnak köszönhetően. Második a prosperes Peller Judit és Shusha MNM, harmadik Burucs Borbála és Mandula.

A hatéves lovak mezőnyében az Eszes Ferenc által lovagolt Let’s Win TN 8,50 stílusponttal szerezte meg az elsőséget, Buza Patrik Zoltán és El Corlensky 8,40 ponttal a második, Kovács Roland Katerina PSZ 8,20 pontos eredménnyel harmadik.

120 centiméteren Kiss Dominika és Centauer Silver Flash utasította maga mögé a több mint hatvan indulót számláló mezőnyt. Második Bandi Zsanett és Quinadore, harmadik Piroska Zoltán és Gidran XXIX-32.

A fiatal lovasok mezőnyében 22 lovas indult. A győzelmet a Prosper LK párosa, Tóth Zsófia és Carthagos szerezte meg, a Diósgyőri VTK versenyzője, Kisgergely Kata Csenge Carina nevű lovával kevesebb mint egy másodperces hátránnyal csúszott a második helyre, harmadik Plavecz Szabrina és Fokker.

A 130 centiméteres versenyszám a nemrégiben a DEAC-hoz igazolt ifj. Szabó Gábor és Chacrinue sikerével zárult. A lovas Chacco SZ nyergében a negyedik helyet is meg tudta szerezni. Második Szuhai Rodrigo és Jayjay, harmadik Mráz Tamás és El Conthero.

A hölgyek dominálták a péntek reggeli 100 centiméteres versenyszámot. A tiszteletkört Lénárt Tamara vezethette Billy Whistle nevű lovával, második Gyöngyösi Melani és Ticket Van Felox, harmadik Stalter Anna és Enci.

Az ötéves lovak versenyszáma ismét Faluhelyi Ádám és Diasandro Blue győzelmével zárult, a lovas Congran PS nyergében ezúttal a harmadik helyet tudta megszerezni. Második Szuhai Rodrigo és Chacoontano SZ.

Faluhelyi Diasandro PENTEK
Faluhelyi Ádám - Diasandro Blue

Az ifjúsági korosztályban prosperes győzelem született Kiss Johanna Jankának és Diabolónak köszönhetően (8,20 stíluspont). A második helyezett Kulcsár Gerda és PM Obelisk 8,1, a harmadik Szabó Dorina – Cornet Classic P.H. páros 8,0 ponttal zárta a számot.

Kiss Johanna Janka Diabolo
Kiss Johanna Janka - Diabolo

Az amatőr lovasok legjobbja a 2019-es senior bajnok, Busi Sándor volt Pomme-Pomme nyergében egy gyors hibátlannal. Borzáné Sári Enikő és Jangce épp csak árnyalatnyi időkülönbséggel szorította a harmadik helyre a Turóczi Laura – Pretty Woman párost.

A hatéves lovak mezőnyében ezúttal debreceni siker született, Szladek Máténak és szintén Máté nevű pej heréltjének szólt a taps. Ifj. Szabó Gábor és Quel Action VDS kicsit több, mint egy másodperccel a győztes páros után a második, tőlük épp csak hajszálnyilva lemaradva Kovács Roland és Golden Sky-C a harmadik.

Szladek Mate Mate
Szladek Máté - Máté

125 centiméteren a Pasaréti Honvéd színeiben lovagló Márki Zoltán és H-C.S.R. Center hozta a leggyorsabb hibátlant, majd Técsy Attila és Mr. Brown, valamint Szekeres Ágota és Equest Balou Belle szerezték meg a dobogós helyeket. A versenyszámban 77 lovas indult.

Marki Zoltan HCSR Center
Márki Zoltán - H-C.S.R. Center

45 alkalommal szólalt meg a csengő a nap utolsó, 135 centiméteres versenyszámában, ami végül Técsy Attila és Jubab Van ‘T Siamshof győzelmével zárult.

Tecsy Attila Jubabvant Siamshof
Técsy Attila - Jubab Van 'T Siamshof

A február végi kaposvári kiemelt versenyen is kiválóan teljesítő Mráz Tamás – El Conthero páros lett a második, Szuhai Rodrigo és Jayjay harmadik.

Mraz Tamas El Conthero
Mráz Tamás – El Conthero
Szuhai Rodrigo Jayjay
Szuhai Rodrigo – Jayjay

Fotó: Tokodi Tícia, Tic Photo

Kapcsolódó cikkek
Kommentek