Húsvét vasárnap indul a galoppszezon a Kincsem Parkban

Galoppkapunyito2024

A hagyományos kapunyitó versenynappal megkezdődik az idei galoppszezon a Kincsem Parkban húsvét vasárnapján. Az angol telivérek négy hónapos téli szünetet követően állnak ismét starthoz hazánk egyetlen lóversenypályáján.

A versenyek vasárnap 14 órakor kezdődnek, a nap folyamán fiatalabb és idősebb, valamint nyeretlen telivérek is starthoz állnak. Az egyik fő futam, mint minden évben hagyományosan a Megnyitó Verseny.

Szotyori Nagy Ádám, a létesítmény ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön elmondta, hogy két nemzetközi versenynap is lesz az idei szezonban: az egyik a Donau Derby augusztus 4-én, a másik pedig a fő verseny, a Kincsem Díj szeptember 8-án. Tavaly Angliából is érkezett versenyző. Idén is várnak nemzetközi résztvevőket a szomszédos országokból: Szlovákiából, Csehországból, Németországból és Angliából.

Szotyori Nagy Ádám az idei szezonban augusztus 4-én először megrendezésre kerülő osztrák Donau Derbyt hatalmas sportdiplomáciai sikernek nevezte.

Az idei év fejlesztései és újdonságai közé tartoznak a gyeppályás versenyek, amelyek a szezon első napjától megrendezésre kerülnek. Ez lehetőséget ad a versenyzőknek és a lovaknak, hogy ne csak szintetikus, homokos pályán, hanem gyepen is kipróbálhassák magukat és hozzászokjanak a talajhoz. Kiemelte, hogy az infrastruktúrának és a kiváló talajnak köszönhetően Közép-Kelet-Európában a legjobb pálya a Kincsem Parkban található.

Arról is beszélt, hogy a futtatási kedv növelése érdekében folyamatos akciókkal próbálják a futtatókat, tulajdonosokat segíteni, a költségeket csökkenteni, abban reménykedve, hogy ezáltal a lólétszám és ezzel egyidejűleg a színvonal is növekedni fog, valamint a fogadási kedv is javul.

A lóversenyek mellett egész tavasszal és nyáron különböző tematikájú rendezvényekkel is várják a látogatókat a Kincsem Parkban, figyelembe véve a szórakoztatást és a sportszakmai szempontokat egyaránt. Mint mondta, most vasárnap és a kiemelt eseményeken is ingyenes lesz a belépő a Kincsem Parkba.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek
Kommentek