Ópéczy András, Derby győztes tulajdonos: rengeteget köszönhetek a lóversenynek

Eminens Kiemelt

Kincsem Park ismert és elismert személye Ópéczy András, versenyló tulajdonos és lóversenyfogadó. Lovai révén gyakran szerepel a legjelentősebb versenyekben, míg fogadóként többször nyert már sok millió forintot egy jó hármasbefutóval vagy a Kincsem+ játékkal.

Hosszú, göndör haja, fehér szakálla, elegáns megjelenése révén messziről kitűnik a Kincsem Park jártatójában, ott ahol minden vasárnap feltűnik barátaival. Jelenleg egy fantasztikus ló, a tavalyi Derbyt megnyerő Eminens tulajdonosa.

Mi van a tavalyi Derby sztárjával, Eminenssel? Fogjuk-e látni július 1-jén, vasárnap a Derby Fesztivál harmadik napján futni?

Ópéczy András: Én nagyon szeretném, hiszen az idei szezonban még nem versenyzett. A téli időszak nem a tervek szerint alakult, így lemaradásban voltunk. A tavaszi versenyekre így nem értünk oda. Hiszem, hogy ha minden rendben van Eminenssel, és trénerünk, Kovács Sándor top formára tudja hozni, akkor ott lesz az év legfontosabb versenynapján, a Derby napon a Kincsem Parkban.

Trénerünk? Miért használ többes számot?

Ópéczy András: Szándékosan, hiszen ketten futtatjuk Eminenst. A társam, Ábrahám László, régi kedves barátom, közösen vásároltuk a lovat másféléves korábban Franciaországban egy csikó árverésen.

Opeczy

Azt szokták mondani, hogy közös lónak túros a háta…

Ópéczy András: De nem a miénknek. Hárman, Kovács Sándorral kiegészülve nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Jó példa erre a Derby előtt a lovasítás: az Alagi Díjban nem tetszett, majd Kovács Sándor tanácsára lovast cseréltünk és felkértük Zdenko Smidát, egy remek szlovák lovast Eminens lovaglására.

Igazuk lett...

Ópéczy András: Igen, szerencsére! Eminensnek a legnagyobb futtatói sikeremet köszönhetem. Voltak jó lovaim az évek során, sok komoly versenyt nyertem, de Derbyt csak most, Eminenssel. Az elmúlt másfél évtizedben Tamír és Esrar voltak azok a lovak, akikért szorítottam.

Mit jelentett Önnek a Derby győzelem?

Ópéczy András: Mindent, egy hatalmas álom beteljesülését. Számomra az volt a legnagyobb öröm, hogy ezeket a szép pillanatokat a családommal közösen élhettem meg. A Derby és az arra készülés felfokozott idegállapotot idéz elő: rendben van-e a ló, megérkezik-e a lovas időben, kap-e a feleségem megfelelő kalapot stb. Sok-sok kérdés és izgalmi faktor, de ha a ló győz, akkor hatalmas a mámor. Örülök, hogy ez a pillanat tavaly összejött nekünk is.

Eminens1

Fogadott a lovára? Mire szokott fogadni?

Ópéczy András: Az ilyen futamok mindig nehezek, mostanság 2-3 magyar futamra játszok naponta, nagyon megválogatom őket, illetve a nemzetközi futamokból szinte csak a Kincsem+ futamra figyelek. Sokszor nyertem kisebb-nagyobb összegeket.

A Kincsem+ hatalmas kihívás, az első öt lovat kell eltalálni jó sorrendben és a szelvény plusz számának is stimmelnie kell. Nyertem már több millió forintot, de az igazi nagy nyeremény még nem jött. Nem baj, majd fog, többször voltam közel hozzá.

A stratégiám az, hogy az esélyesek mellé kevésbé favorizált lovakat is keresek a szelvényemre. Imádom ezt a játékot. A lóversenyfogadók évtizedek óta várnak ilyen, hatalmas nyereménnyel kecsegtető játékra. Mindenkit arra buzdítok, hogy próbálja ki a Kincsem+ vagy a lottózókban a Kincsem+ TUTI-t. 600 forinttal 300 millió forintot lehet nyerni. Nagy előnye ennek a játéknak, hogy a hihetetlenül izgalmas, látványos francia lóversenyfutamokhoz kapcsolódik, amelyeket bárki élőben nyomon követhet a kincsempark.hu oldalon. Ezt a nagy nyereményt szinte naponta üldözöm.

Milyen Derbyre számít július 1-én?

Ópéczy András: Kiemelkedő esélyes nincs, így szinte bárki nyerhet. Ennek a nézők és a fogadók is örülnek. Rolex Boy, Esti fény és Csalán már bizonyított, vélhetően hozzájuk keresek majd kevésbé esélyes lovakat.

Fotó: Kincsem Park

Kapcsolódó cikkek
Kommentek