Fogathajtók és főzőcsapatok versengtek Üllőn

ATE fogathajto fozoverseny2021 og

Június nyolcadikán az üllői Dóra majorban került sor a III. ÁTE Fogathajtó és Főzőversenyre.

Az eseményt prof. dr. Sótonyi Péter rektor nyitotta meg, majd Sárai Szabó Kelemen perjel, a győri Szent Ignác Bencés Templom igazgatója áldotta meg.

A főzőcsapatok, a fogathajók és segédhajtóik – Lázár Vilmos, tizenkétszeres fogathajtó világbajnok, Lázár Zoltán, kilencszeres fogathajtó világbajnok, Szegedi Gábor világbajnok, Cseri Dávid, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad vezetője, a pályán és a tribünön közreműködők, a bírók és a zsűri tagjai, s minden résztvevő kellemesen töltötte a délutánt az igazi, zavartalan nyári időben.

A fogathajtást Bányavölgyi Donáta, a Nemzeti Lovas Színház menedzsere, lovas-színésznője nyerte, második dr. Dragovácz Nikoletta, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem koordinációs főigazgatója, harmadik dr. Bajkai István országgyűlési képviselő, a Marek József Alapítvány kuratóriumának tagja lett. A főzőverseny eredménye: 1. Vet-Contol, 2. Csepereg (HÖK), 3. Késmesterek (Sebészet).

„Meghatottan állok itt egy csodálatos nap végéhez közeledve, abban bízva, hogy a következő években is találkozhatunk ezen az eseményen” – mondta a díjak átadása után dr. Sótonyi Péter, majd megköszönte Sárai Szabó Kelemen és Schmittné Makray Katalin zászlóanya részvételét a rendezvényen. Az egyetem rektora köszönetet mondott dr. Fehér Károlynak, a verseny ötletgazdájának, Pécsi Istvánnak, a Kincsem Park ügyvezető igazgatójának a közvetítésért, Kovács Eszter versenyigazgatónak, Fülöpné Mátyus Zsuzsanna főbírónak, Szepesi Józsefnek, Szepesiné Mátyus Eszternek, Szepesi Rékának, Fintha Gábor és Nagy Sándor pályaépítőknek, a zsűrinek, Kaszás Gézának, Blaskó Jánosnak és Horváthné Csapó Tímeának, valamint a segédhajtóknak és a versenyiroda munkatársainak.

Forrás és fotó: univet.hu

Kapcsolódó cikk
Kapcsolódó cikkek
Kommentek