Szalontai Virág cikkei

Így kezdd újra a munkát lovaddal

A koronavírus okozta krízis sok lovas számára lehetetlenné tett kedvence rendszeres mozgatását vagy napi szintű tréningezését, így sok ló veszített korábbi kondíciójából. Épp ezért, mielőtt belevetnéd magad a megszokott edzésrutinba, mindenképp figyelned kell néhány dologra.

Nemzetközi Lovas Szövetség: a munka nem áll meg

Bár a lovassportnak megálljt parancsolt a koronavírus világjárvány, a Nemzetközi Lovas Szövetségnél nem szünetel a munka. Az Igazgatótanács legutóbb videokonferencia során hozott meg egy sor fontos döntést a versenyek szervezésével, pénzügyi, humán- és állategészségügyi kérdésekkel kapcsolatban.

Mit tehet egy lovas világjárvány idején?

A világjárvánnyal együtt járó kijárási korlátozások és gazdasági válság a sportélet teljes leállását eredményezte. A legtöbb lovardában szigorú korlátozásokat vezettek be, a lótartókcsak korlátozott ideig tartózkodhatnak kint, így épp csak a lovak mozgatása megoldható. Mit lehet tenni ezekben a nehéz időkben? Segítünk pár ötlettel átvészelni ezt a kaotikus időszakot!

Az FEI óva int az online lovas versenyektől

A koronavírus járvány a világ lovassportjának is megálljt parancsolt. Emiatt a lovasok új utakat kerestek és egyre többen látnak ígéretes lehetőséget az online versenyekben. A Nemzetközi Lovas Szövetség azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek a versenyek nem tesznek eleget az FEI szabályzatának, emiatt „nem támogatott” versenyeknek számítanak, melyeken a részvétel úgy a bírók, mint a lovasok számára negatív következményekkel járhat.

Egy lóápoló üzenete a szellemvárosból

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb téli lovas rendezvénye, a floridai Winter Equestrian Festival nem várt módon ért véget a koronavírus járvány kitörésének köszönhetően, és aki tehette, hazament. Sokan azonban a maradás mellett döntöttek, köztük Jessica Springsteen groomja, Josie Eliasson is, aki helyzetjelentést adott Wellingtonból.