Közel két évtized után először marad el a Díjugrató Fedettpályás Döntő

Elmarad kiemelt

Idén tizennyolcadik alkalommal került volna megrendezésre a Díjugrató Fedettpályás Döntő, ami koronavírus járvány következtében kialakult helyzet miatt elmarad. Erre nem volt még példa a bajnokság eddigi történetében.

Az első Fedettpályás Döntőt 2002-ben rendezték meg Kaposváron, ahol a felnőtt kategóriában Krucsó Szabolcs győzedelmeskedett Camelot nevű lovával. Akkor még csak néhány kategóriában lehetett rajthoz állni, amit a Szakbizottság azóta folyamatosan bővítetett, így ma már az Országos Bajnoksághoz hasonlóan minden korosztály részére van kiírva kategória. Emellett a fiatal lovak is lehetőséget kaptak, hogy megméressék magukat a döntőn a korosztályos versenyszámokban. Az évek alatt több helyszín is otthont adott a versenynek, köztük Kaposvár, Székesfehérvár, Hortobágy, legtöbbször pedig a Nemzeti Lovarda. Most is Budapest lett volna a házigazda, de a rendkívüli helyzet miatt sem a megrendezés, sem az elhalasztás nem lehetséges.

Nagyon sok lovas számára fájó ez, tudva mennyi munkája van a lovasoknak a felkészülésben, de a biztonság az első. A koronavírus okozta járványhelyzet bizonytalan ideig tart, de az áprilisra tervezett versenyeket már világszerte lemondták a rendezők, köztük a Fogathajtó Szakág fedettpályás OB döntőjét sem fogják megtartani.

A Magyar Lovassport Szövetség által működtetett hazai versenyrendszer újraindítása a Kormány további intézkedéseinek megfelelően történik majd, amiről igyekszünk mi is a lovassport minden szereplőjét időben értesíteni.

Kérünk benneteket, hogy a jogszabályok betartása mellett gondoskodjatok továbbra is lovaitok jólétéről és felelősen tartsátok be az intézkedéseket a járvány visszaszorítása érdekében.

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikkek
Kommentek