A leghasznosabb lovas újévi fogadalom

Lo szaj ho 1200

Az új év az újévi fogadalmakról szól. Ezek nagy része sajnos rövid időn belül feledésbe is megy. Azonban ha egy fogadalom megkönnyíti az életedet és segít, hogy még gondosabb gazdája legyél lovadnak, garantáltan nem lesz nehéz megtartani.

Kezdd az idei januárt azzal, hogy megtervezed az évet lovad takarmányozási igényeinek tükrében.

1. Mérd fel lovad kondícióját

Ha lovad túlsúlyos, a tél a lehető legjobb időszak a felesleges kilók leadására, hiszen hideg időben a testhőmérséklet fenntartása nagyobb energiát igényel, illetve legelés híján pontosan kiszámíthatod lovad ideális takarmányadagját.

Ha lovad kondícióhiányos, gondold át takarmányozását, és mielőtt bármit változtatnál, konzultálj állatorvosoddal, vagy kérj személyre szabott, ingyenes tanácsadást Möhöly Christától, az Equimins termékfelelősétől »

2. Tervezz

Gondold át, milyen terveid vannak lovaddal az idei évre. Tenyésztésbe vonnád? Szeretnél versenyezni vele a szabadtéri szezonban? Legalább egy-másfél hónappal a tervezett dátumok előtt kezdd meg szervezetének támogatását a megfelelő táplálékkiegészítőkkel.

Az időszakosan visszatérő egészségügyi problémákra is számíts már jó előre. Ha például lovad a nagy melegben hajlamos az orrvérzésre, vagy jól jön neki egy kis segítség a szőrváltáshoz, időben rendeld meg és kezdd el etetni a megelőzést célzó takarmánykiegészítőket.

Akár már most írd be a becsült dátumokat a naptáradba, vagy állíts be magadnak emlékeztetőt.

3. Rendszerezz

Nagyjából tudod, mennyi idő alatt fogy el lovad tápja, vagy a folyamatosan etetett takarmánykiegészítője? Állíts be magadnak rendszeres emlékeztetőt, hogy időben megrendeld az utánpótlást, így elkerülheted az idegeskedést és a kapkodást.

Boldog új évet és jó egészséget kíván minden kedves lótartónak az Equimins csapata!

Az Equimins termékkínálatában minden olyan takarmányt és táplálékkiegészítőt megtalálsz, ami segít lovad egészségének megőrzésében. Kérdéseiddel fordulj bizalommal az Equimins termékfelelőséhez, Möhöly Christához, aki lovad életkora, fajtája, terhelése szerint energia- és vitaminszükségleteire vonatkozó, személyre szabott takarmányozási tanácsokkal is tud segíteni.

Kép forrása: Pixabay

Kapcsolódó cikkek
Kommentek